Turniiri liider Moskva CSKA ja Janis Strelnieks astuvad teisipäeval Piraeuse Olympiakose vastu. Viimast juhendab endine Leedu rahvuskoondise treener Kestutis Kemzura.

CSKA nagu ka Barcelona on võitnud kõik neli matši. Olympiakos on saanud vaid ühe võidu. Viimases voorus tegi CSKA tagamängija Strelnieks oma selle hooaja parima mängu, kui tõi Berliini Alba vastu 12 minutiga 7 punkti, neli resultatiivset söötu ja saavutas efektiivsusindeksiks 11.

Leedulase Rimas Kurtinaitise juhendatav Moskva oblasti Himki peab kolmapäeval lahingu Ateena Panathinaikosega. Venemaa tiim on võitnud kolm mängu, kreeklased kaks. Lätlasest ääremängija Janis Timma näitab end jätkuvalt väärt liikmena. Ta skooris viimases matšis Münchenis 13 punkti ja Himki alistas Bayerni 87:74. Tema Euroliiga keskmine on 15 punkti.

Himki tagamängija Dairis Bertans pole pärast vigastust veel tippvormi jõudnud. Ta korjab keskmiselt kuus punkti, kolmepunktivisete täpsus on kehv – üks üheksast ehk 11,1%.

Barcelona võõrustab kolmapäeval autsaider Valenciat, kes pole veel turniiril võidurõõmu maitsta saanud. Euroliigas marsib Barcelona võidukalt edasi, kuid koduliigas on nad kaotanud juba kahel korral.

Barcelona ääremängija Roland Šmits on Euroliigas mänginud vaid viis minutit, kuid on selle aja jooksul olnud väga efektiivne. Tema keskmine on 5,3 punkti ja efektiivsusindeks 6,7.

Kaunase Žalgiris läheb kolmandat järjestikust võitu tooma. Endine Žalgirise treener Joan Plaza on tiimiga Kaunasesse tulemas - Leedu tšempionid lähevad kolmapäeval vastamisi debütandi Peterburi Zenidiga.

Venemaa tiim on nelja vooru peale saanud ühe võidu ja asub hetkel 17. kohal. Zenit võitis Piraeuse Olympiakost 77:68.

Žalgiris on pärast 70:56 võitu Villeurbanne`i Asveli üle üheksandal kohal. Oma Euroliiga debüüdi tegi selles mängus 18-aastane Eesti tagamees Kerr Kriisa. Eestlane sai suures mängus võimaluse, kuna Rokas Jokubaitis on vigastusega väljas. Kriisa pääses väljakule, kui kohtumise lõpuni jäi 2.09 ja seejärel viibis eestlane platsil lõpuvileni. Kriisa proovis selle aja jooksul korra kaugviset, mis ei tabanud ning saatis läbi korvirõnga kahest vabaviskest ühe. Lisaks tehti tema takistamisel üks viga.

Tartust pärit Kriisa on teinud tänavu Leedu esiliigas kaasa seitsmes mängus, tema keskmine on 16,4 punkti (liiga seitsmes), 6,4 resultatiivset söötu (liiga esimene) ja efektiivsusindeks 18,43 (liiga 11.).

Voogedastusteenus TVPlay Premium ja TVPlay Sports kanalid kannavad üle viienda vooru viit kohtumist:

Ülekannete kava:

29. oktoober

18:45 Himki - Panathinaikos (tvplaypremium.ee/live, TVPlay Sports);

21:00 Alba - Armani (tvplaypremium.ee/live, TVPlay Sports);

30. oktoober

18:45 CSKA - Olympiakos (tvplaypremium.ee/live, TVPlay Sports+);

19:45 Žalgiris - Zenit (tvplaypremium.ee/live, TVPlay Sports);

22:00 Barcelona - Valencia (tvplaypremium.ee/live, TVPlay Sports);