Facebookis Ratasepa tiimi poolt tehtud postituses nenditakse, et kuigi eestlasest raudmehe röögatule katsumusele - 40 päevaga 40 täispikka triatlonit! - sooviti rekordite ratifitseerimiseks esindajaid ka Rahvusvaheliselt Ultratriatloni Assotsiatsioonilt (IUTA) kui ka Guinnessi rekordite raamatult, ütlesid mõlemad Ratasepale ära, kuna see oleks olnud liiga kulukas nii rahaliselt kui ajaliselt. Guinnessi rekordite raamat pidas Ratasepa tegu ka "rekordite nimekirja üldist pilti arvestades liiga spetsiifiliseks".

"Vaatamata sellele otsustas Rait selle katsumuse võimalikult täpselt jäädvustada – tiimiliikmed saadavad Raitu igal pool, loevad ujumises ringe, võtavad aega ning täidavad igal õhtul selle tõelevastavuse osas ka pabereid," seisab Facebooki postituses.

"Lisaks on Raidul mõttes tellida endale finišisse ka dopingukontroll – ehk ta tahab täita kõik nõutud tingimused, sest kunagi ei tea… Dopingutest sõltub aga sellest, kas Rait saab eelarve kokku või mitte, sest dopingutest nõuab samuti märkimisväärsest ressurssi. Hetkel aga on Raidul muudki hädavajalikud kulud katmata."