Rõõm on tõdeda, et finalistide hulgas on ka värske Doha maailmameistrivõistluste hõbemedalist Magnus Kirt. Odaviskajaga koos on veel sõelale jäänud maailma parim vasaraheitja Pawel Fajdek (Poola), kettaheite maailmameister Daniel Stahl (Rootsi) ja 400 meetri tõkkejooksu maailmameister Karsten Warholm (Norra).

Euroopa parima kergejõustiklase hääletusel osalevad fännid, meedia esindajad, Euroopa kergejõustikuliidu liikmesmaad ja spetsiaalne ekspertidest kokku pandav paneel. Fännide hääletus sotsiaalmeedias lõppes 18. oktoobril.

Ühtlasi kuulutatakse Tallinnas välja parim mees- ja naissoost "Tõusev täht". Meestest kandideerivad auhinnale kümnevõistluse maailmameister Niklas Kaul (21, Saksamaa), vasaraheite U20 Euroopa meister ja MM-i viies mees Mihailo Kohhan (18, Ukraina), kõrgushüppe U23 Euroopa meister ja MM-i neljas Maksim Nadesekau (21, Valgevene) ning naistest kõrgushüppe MM-i hõbemedalist Jaroslava Mahutšihh (18, Ukraina), 3000 m takistusjooksu ja 5000 m jooksu U23 Euroopa meister Anna Emilie Möller (22, Taani) ja 100 m sprindi U23 Euroopa meister Ewa Swoboda (22, Poola).