Võimalusi oli mõlemal poolel, üritavamaks pooleks olid võõrustajad. Kui Eesti koondise päästis mitmel korrral Sergei Lepmets, siis Valgevene väravat ohustas kõige tõsisemalt Konstantin Vassiljev, kes avapoolajal posti kõmmutas.

VÕTMEMOMENT | Kuna kohtumises jäid väravad löömata, siis on ühte mängu muutnud momenti keeruline välja tuua. Duelli saatuse otsustasid juba eelnevalt mainitud Vassiljevi posti läinud löök ning Lepmetsa tõrjed.

MÄNGU STAAR | Sergei Lepmets. Mängu eel spekuleeriti, et Levadia puurilukk võib esikinda koha kaotada Matvei Igonenile, kuid peatreener Karel Voolaid usaldas Lepmetsa jätkuvalt ning mäng näitas, et usaldusel oli ka põhjust. Lepmets tegi mitu suurepärast tõrjet ning päästis Eestile viigipunkti, mis on selles valiksarjas meile esimeseks.Tõrjete kõrval tuleb kiita ka Lepmetsa oskust mängu rahustada ning venitada väljalöökidega, mis vastastel tihti harja punaseks ajab.

Eesti poolel väärib kindlasti veel ka esiletõstmist 20-aastane Flora poolkaitsja Vladislav Kreida. Esimest korda algkoosseisu pääsenud ja üldse teist korda Eesti A-koondist esindanud kaitsev poolkaitsja alustas krobleiselt, kuid mängu edenedes muutus mängu kontrollivas faasis väga kindlaks. Mitmel korral peatas just Kreida vastaste rünnakud. Seejuures on märkimisväärne, et 20-aastane mängumees tegutseb nii rahulikult. Samas on ka Flora peatreener Jürgen Henn tõdenud, et just säärane rahulikkus on Kreida üks trumpe.

MUST LAMMAS | Minski publik. Kohtumise eel räägiti, et Dinamo staadionile on oodata umbes 11 000 pealtvaatajat, siis tegelikkuses jäi areen tunduvalt tühjemaks. Areenile kogenud pealtvaatajad oskasid suures plaanis ainult kohati vilet lasta ning muidu istuti toolidel väga rahulikult. 200 Eestist saabunud pealtvaatajat suutsid mitmel puhul teha rohkem häält.

MIKS LÄKS NII? | Mäng oli lihtsalt rahulik. Kummalgi meeskonnal ei olnud otseselt midagi kaalul ning see andis ka mängupildis tunda. Esimene poolaeg kulges üsnagi rahulikult ning ka teisel poolajal oli perioode, kus mängutempo läks alla. Kumbki ei tahtnud kaotada ning samas ei võtnud ka väga suuri riske võidu püüdmiseks.

KUIDAS EDASI? | Eesti jalgpallikoondise jaoks jätkub 2020. aasta EM-valiksari pühapäeval kodumänguga Saksamaa vastu. Peatreener Karel Voolaid tõdes nädala alguses toimunud koondise kogunemisel, et sakslaste vastu minnakse imet püüdma ning vaja on ka meie jalgpaalli au taastada. Mäletatavasti lõppes meeskondade eelmine omavaheline kohtumine juunikuus Mainzis Saksamaa 8:0 võiduga.

Valiksarjale panevad eestlased punkti 19. novembril Amsterdamis Johan Cruyff Arenal kohtumises Hollandi vastu. Seega on edasise punktilisa püüdmine Eesti jaoks keeruline. Samas sai selgeks, et 1996. aasta EM-valiksarja kurba saatust eestlased ei korda ehk nullile ei jääda.

KILD | Valgevene on Eesti mõistes loomulikult teistmoodi riik. Eks sellest saab aru ka linnas ringi liikudes, kuid taaskord tuletati seda meelde Minski Dinamo staadionile sisenedes. Kui Eestis oleme harjunud, et areenile saabudes kontrollivad inimeste pileteid turvatöötajad, siis Valgevenes teevad seda OMON-i eriüksuse liikmed. Tase oleks umbes sama, kui Eestis kontrolliksid staadionile sisenevaid inimesi märulipolitseinikud.

Viisakad ja kohati ka naeratavad OMON-i eriüksuslased palusid kõikidel sisenejatel tõestada, et nende arvutid ja telefonid on ikka töövõimelised. Fotograafid pidid samas objektiividelt katted eemaldama.