Burfict sai hooaja lõpuni kestva võistluskeelu vea eest, mille ta tegi pühapäevases kohtumises Margus Hundi tööandja Indianapolis Coltsi vastu. Nimelt otsustas kaitsja ühel hetkel tühja koha pealt hüpata pea ees sisse Coltsi mängumehele Jack Doyle'le.

Burfict saadeti tehtud vea eest kiirelt platsilt minema. Esmaspäeval teatas NFL, et mängumees peab kõik allesjäänud 12 põhiturniiri kohtumist kõrvalt vaatama. Lisaks ei saa kaitsja aidata meeskonda ka play-off kohtumistes, kui meeskond peaks nii kaugele jõudma. Tegu on NFL-i ajaloo kõige pikema võistluskeeluga, mis antud mängu ajal tehtud vea eest.

29-aastane ameeriklane, keda NFL-i kodulehel kirjeldatakse "kui NFL-i ühte kõige räpasemat mängijat", on varemgi paistnud silma toorutsemisega väljakul ning see oli talle juba kolmas võistluskeeld NFL-i karjääri jooksul. USA meedia teatel otsustas Burfict otsuse apelleerida. Kusjuures 2017. aastal apelleeris mängumees samuti talle määratud võistluskeelu ning tal õnnestus see vähendada viie mängu pealt kolmele. Muideks Hunt ja Burfict on olnud ka tiimikaaslased, kui mehed veetsid mitmeid hooaegu koos Cincinnati Bengalsi ridades.

"Sellisele veale polnud ühtegi põhjust," selgitas otsust NFL-i ametnik Jon Runyan. "See viga oli ebavajalik, jõhker ja sellist käitumist peab vältima." Runyan lisas, et pika karistuse andmisel mängis rolli ka Burficti varasem käitumismuster.

"Ma olen väga tänulik, et liiga otsustas olukorrale reageerida," rääkis Coltsi peatreener Frank Reich. "Sellist asja ei tohiks mängus juhtuda, et keegi lihtsalt ründab su pallurit. Antud karistus tundub asjakohane."

Hundi koduklubi kaotas kodus peetud kohtumise Raidersile 24:31.