Kokku võistles Tondiraba jäähallis 15 meeskonda 11 riigist, sh ka Eesti esindus Harri Lille juhtimisel.

Eesti võistkond sai turniiri jooksul kolm võitu ja ühe kaotuse, mis ei taganud edasipääsu alagrupist kohamängudele. Meeskonna kapten Harri Lill märkis, et koostöö tiimiliikmete vahel sujus hästi ning EMi eel saadi väga vajalik kogemus.

“Soome ja Tšehhi võistkonnaga kohtume novembris toimuval EMil oma alagrupis ning turniir andis meile väga hea indikatsiooni nii vastaste kui ka meie enda tasemest. Alagrupis saime Soome üle võidu, tegime kolm väga head mängu ning enne EMi anname endast parima, et jõuda hooaja tippvormi,” sõnas Lill.

Teiste seas võistlesid Tallinnas Saksamaa ja Taani EMi esindused, kes hakkavad EMil võistlema tugevaimas A-grupis. EMi B-grupi võistkondadest oli lisaks Eestile esindatud ka Soome ja Tšehhi, kes mõlemad hakkavad võistlema Eestiga samas alagrupis, EMi B-grupi teisest alagrupist olid esindatud Valgevene ja Läti esindused.

Euroopa Meistrivõistlused kurlingus toimuvad Rootsis, Helsingborgis 16.-23. novembrini. Eesti meeskond mängib B-alagrupis ja Eesti naiskond tugevaimas A-alagrupis.

Tallinnas toimunud rahvusvaheline turniir kuulus maailmakarika võistluste sarja ning osalejatel oli võimalik teenida maailma edetabeli punkte. Võistlus toimus Tallinnas 5. korda.