Alanud hooajaks Sloveenias klubi vahetanud ning mulluse hõbedatiimi Velenje RK Gorenje ridadesse siirdunud Andris Celminši jaoks pole esimesed mängud liiga hästi sujunud. Superkarikamängus hakati küll kõvasti vastu kohalikule valitsejale Celje RK Pivovarna Laškole, ent meistriliigas on kolme vooruga saadud üks võit ja kaks kaotust.

Celminš: peame leidma vastase "elusaltsöömise" võitlusvaimu

Laupäeval külastas Gorenje Eesti koondislase eelmist tööandjat ning jäi RK Maribor Branikile 22:25 (9:13) alla. "Esimesest minutist peale viskasime kõik vastase väravavahile pihta ja tänu sellele ei saanudki mängu tööle. Hea oli eelmise koduklubi vastu mängida, motivatsiooni oli palju, aga paraku möödavisete tõttu kaotasime selle," tunnistas ühe värava visanud Celminš.

"Meeskond on meil tegelikult paremini komplekteeritud kui eelmisel hooajal, ent pole seda rütmi ja koostööd veel päris saavutanud, mida vaja oleks. Mängudes oleme liialt pehmed, analüüsides vastast teame täpselt, mida vältida, aga ikkagi laseme karistada end samade asjadega," arutles viiendat hooaega Sloveenias alustanud pallur.

"Arvan siiski, et kõik muutub üsna pea. Oleme peale mõlemat kaotust meeskonnaga maha istunud ja rahulikult rääkinud. Peame üles leidma eelmise aasta võitlusvaimu, kus vastane nii-öelda elusalt ära taheti süüa ning käed-jalad väljakule jäeti," vaatas Celminš tulevikku optimistlikult.

"Ise olen uues klubis hästi kohanenud. Tunda on, et tasemevahe on suur, aga see annab kõvasti motivatsiooni juurde. Mänguajaga võiks ehk parem seis olla, kuid treener õpib mind alles tundma. Kui välja arvata superkarikas Celje vastu, olen kõik antud võimalused ära kasutanud hästi," arvas Celminš.

Mait Patrail ja Hannover jätkavad täiseduga Bundesliga liidrina

Saksamaa Bundesligas jätkasid Mait Patrail ja TSV Hannover-Burgdorf ideaalset hooaja algust. Eestlane jäi küll väravata, aga kuuendas voorus võeti kuues võit, tulemusega 28:23 (15:9) võõrsil TVB Stuttgarti üle. Täiseduga liidermeeskonnale tuleb neljapäeval külla tiitlikaitsja SG Flensburg-Handewitt.

Kõige napimalt jäi 2. Bundesligas hooaja esimene punkt saamata Karl Roosnal ja HSG Krefeldil. 26 sekundit enne lõpuvilet viigistas Roosna oma teise tabamusega seisu, kuid praktiliselt koos sireeniga viskas Janar Mägi endine koduklubi EHV Aue 30:29 (17:12) võiduvärava.

Järjekordse kaotuse pidi vastu võtma ka TV Emsdetten, jäädes võõrsil 17:29 (5:13) alla liigaliidrile ASV Hamm-Westfalenile. Karl Toom viskas kaotajate poolel kaks väravat ja andis ühe resultatiivse söödu. Eestlaste klubid on 2. Bundesligas hetkel kahel viimasel tabeliastmel, Krefeld punktita ning Emsdetten kahe silma peal.

Hooaja esimene kaotus tuli vastu võtta Rasmus Otsal ja tema SG VTB/Altjührdenil, kui tugevuselt neljandas liigas kaotati 30:32 (15:17) Oberliga Nordsee uustulnukale HSG Schwanewede/Neuenkirchenile.

Zaporožje HC Motor sai Euroopa Meistrite liigas teise kaotuse, kui võõrsil jäädi alla Poola suurklubile Kielce PGE Vive tulemusega 26:33 (11:22). Dener Jaanimaa oli algkoosseisus, kuid jäi pärast 12. minutil saadud kaheminutilist karistust pikalt pingile. Teise poolaja keskel platsile naastes rassis eestlane nii kaitses kui rünnakul, ent väravaid ei visanud.

Molkova, Maasalu ja Varik startisid resultatiivselt ja võidukalt

Kolm eestlast alustasid eelmisel nädalal hooaega ning tegid seda resultatiivselt ja võidukalt. Siuntio IF oli Soome meistriliigas 34:28 (17:13) üle Åbo IFK-st, Sten Maasalu viskas üheksa ja Ott Varik kolm väravat. Alina Molkova tabas koguni 11 korda, kui Luksemburgi naiste kõrgliiga avavoorus alistas CHEV Diekirch kindlalt Handball Eschi 27:16 (15:5).

Rumeenias jätkavad Martin Johannson ja Bukaresti Steaua kaotuseta. Eesti koondise kapten kätt valgeks ei saanud, aga Steaua alistas võõrsil CSM Bacau 28:26 (15:12). Täiseduga tabelit juhtiva Bukaresti CS Dinamo järel tulevad kolm tiimi kümne punktiga, nende seas ka Steaua.

Võidukalt jätkasid Tšehhimaa kõrgliigas Martin Grištšuk ja Kristo Voika. Täiseduga Praha HC Dukla sai võõrsil 32:24 (16:10) jagu Hranice TJ Cementist, Grištšukil kolm tabamust. Sama palju väravaid viskas ka Voika, kui Nove Veseli TJ Sokol alistas võimsa teise poolajaga Jičini HBC Ronali 30:24 (12:16).

Rootsi esiliigas sai võidu- ja väravamaitse suhu Hendrik Varul, kelle tööandja Hammarby IF oli kodusaalis 29:21 (14:9) üle Amo HK-st. Varul viskas kaks väravat ja sama numbrini jõudis tema koondisekaaslane Armi Pärt, kelle HIF Karlskrona alistus kodus 27:33 (15:20) uustulnukale Kärra HF-ile.

Prantsusmaa esiliigas teenis esimese punkti tabelisse Nice'i Cavigal Handball, kes Jürgen Rooba kolme värava toel mängis 31:31 (17:15) viiki Grand Besancon Doubs HB'ga. Viigiliselt (27:27) lõppes ka Jesper Bruno Bramanise ja HV KRAS/Volendami kohtumine Hollandis, kodus Waalwijki RED-RAG/Tachose vastu, eestlaselt neli tabamust.