Kodumeeskonna jaoks algas kohtumine suurepäraselt, kui juba kuuendal minutil mindi juhtima. „Vastane alustas agressiivsemalt ning meiepoolne üks eksimus rünnaku ülesehitamise faasis kasutati kohe ära,“ kirjeldas noortekoondise peatreener Ludvig Tasane avaväravat, teatab Jalgpall.ee. Esimese poolaja (ühe poolaja pikkuseks on turniiril 40 minuti – toim) võitsidki võõrustajad ühe väravaga.

Teise poolaja alguses, kohtumise 44. minutil suutis Eesti tänu Henri Käbliku tabamusele viigistada. „Üsna sarnane stsenaarium vastaste väravale, kuid sel korral kasutasime ära nende eksimuse. Väravani viis hea meeskondlik surve ja pärast palli võitmist saatis Käblik teele hea löögi karistusalajoonelt, mis leidis tee väravavõrku,“ sõnas Tasane.

Kuigi Eesti tabas teisel poolajal posti ning omas veel mitmeid häid võimalusi, siis normaalajal rohkem väravaid ei löödud. Seega järgnes normaalajale penaltiseeria, kus meie mängijad suutsid kõik löögid realiseerida ning väravavaht Daniil Pareiko tõrjus vastaste teise ürituse. Penaltiseerias olid Eesti poolt täpsed Sander Soo, Aleksandr Alteberg, Kristofer Käit, Laurits Õunpuu ja Roman Bažkov.

Kui Daniil Pareiko näol on tegemist Eesti koondise legendi Sergei Pareiko pojaga, siis vähemalt üks perekondlik side leidus penaltiseeria võitjate seas veelgi: Kristofer Käit on Mattias Käidi noorem vend.

Eesti sai tabelisse juurde kaks punkti, Albaania ühe. „Teise poolaja mängupilti ja võimalusi hinnates on pigem kahju, et täna kolme punkti ei saanud. Karistuslöögist tabasime posti, lisaks jäeti meie kasuks määramata ilmselge penalti, kui karistusalas meie mängija maha niideti ja kohtumise lõpus oli meil veel järjepanu nurgalööke ning olime mängupildilt võistkond, kes soovis vait võitu.

Väga hea meel on selle üle, et saime ühest mängust nii palju õppetunde ja häid kogemusi. Esiteks juba esimene rahvusvaheline mäng, mis toimus võõrsil koduväljakueelist omava Albaania vastu. Seejärel saime mängida kaotusseisus, pöörata selle viigiseisuks ja rünnata suure tahtejõu ja meeskondliku mänguga kuni viimaste sekunditeni vastase väravat. Psühholoogiliselt andis kindlasti palju juurde ka see, et suutsime penaltiseerias vastase üle mängida ja seega said poisid eduelamuse,“ ütles peatreener. „Lisaks oli tänane mängustiil, kus mõlemad meeskonnad tahtsid palliga mängida, väga sobivaks alguseks sellele turniirile. Poisid hoidsid mänguplaanist kenasti kinni ja kiitus neile selle eest!“

Eestit ootab järgmisena ees kohtumine Kosovoga, mis toimub laupäeval Eesti aja järgi kell 15.00. Turniir lõpeb teisipäeval, mil matš Tadžikistani vastu algab kell 11.00. Tänane kohtumine kahe meeskonna vahel lõppes Kosovo 8:0 võiduga, mis viis nad kolme punktiga tabeli tippu. „Kosovo ja Tadžikistani vahelise kohtumise video peaksime eelduste kohaselt hommikuks saama, aga esmamulje on selline, et meie ja Kosovo kasvuvahe on vastaste kasuks. Platsil tundusid olevat meie mõistes kehalises arengus oluliselt ees olevad mängijad, kes meenutasid pigem täiskasvanud mehi. Ülehomme ootab meid kindlasti ees huvitav ja raske mäng,“ sõnas peatreener lõpetuseks.