Tuntumatest ja kogenumatest mängijatest jäid valikust välja Henri Anier, Sander Puri, Ats Purje, Nikita Baranov ja Ilja Antonov.

Igapäevaselt Lõuna-Korea esiliigas palliv Anier jäi praegu kutseta, kuna viimasel ajal ei ole tema minek olnud kõige parem. „Kaalukausil olid tema ja Rauno Sappinen. Seekord läheme Raunoga, kuna ta on minu jaoks tuttav mängija,“ põhjendas Voolaid valikut. „Henri jaoks ei ole see kerge hetk, kuid ta on valmis meid tulevikus aitama.“

Voolaiu sõnul jäi sarnaste põhjuste tõttu kutseta ka Purje. „Olukord ründajatega ei ole super,“ tõdes peatreener ning lisas, et kõige kindlamaks valikuks oli FC Flora esiründaja Erik Sorga kaasamine.

Baranov langes valikust välja, kuna keskkaitsjal on viimasel ajal klubivahetuse tõttu olnud vähe mängupraktikat. Eelnevalt Bulgaaria võistkonnas Stara Zagore Beroe pallinud Baranov liitus alles eelmisel nädalal Armeenia tiimi FC Alaškertiga. Baranovi asemel sai kutse FC Flora 23-aastane keskkaitsja Märten Kuusk. Kokku on valikus üldse üheksa Flora mängumeest ning Voolaiu sõnul on see tunnustus nende tänavuse hooaja heale hoole.

Puri puhul tahab peatreener näha rohkem otsustavust ning Antonovil laseb ta koduklubis Ararat-Armenias end mugavamalt sisse elada.

„Puri hooaja algus oli kehva. Teine pool on juba parem. Ta jaksab ja jõuab tööd teha. Midagi jääb praegu aga veel puudu. Tahaksin näha temalt ekstrakäike. Praegu tahan anda võimaluse noorematele, kes on sama heas hoos,“ põhjendas Voolaid valikut.

Seekordses nimekirjas on kokku 11 poolkaitsjat ja ründajat ning seda kooslust sirvides on mõningane noorenduskuur tuntav. Antud palluritest koguni seitse on sünniaastatega 1996. kuni 1999. Antud meeste sekka kuuluvad florakad Frank Liivak, Mihkel Ainsalu, Vlasi Sinjavski, Erik Sorga ja Vladislav Kreida ning Sloveenia klubi Domžale hingekirja kuuluvad Mattias Käit ja Rauno Sappinen.

„Ma ei ole tahtnud teha kunstlikku noorenduskuuri. Kui see oleks eesmärgiks, siis oleks koosseis veel noorem,“ tõdes Voolaid. „Selline valik tuli asjaolude kokkulengamisel. Siiski ootan neilt suurt ja tugevat panust treeningutel. Tahan näha, et nad valikut õigustaksid.“

Üle mõne aja on taas koondises ka võistkonna kapten Ragnar Klavan. Voolaiu sõnul andis Klavan enda liitumiseks nõusoleku kiiresti.

„Ragnar on olnud minuga alati aus ja otsekohene. Septembri koondisemängudest rääkides ei olnud kordagi nii, et oleksin pidanud ütlema „palun, Ragnar“ või „meil on sind väga vaja“,“ kiitis peatreener kaptenit.“Ragnar saab praegu taas nautida heal tasemel jalgpalli mängimist. See on toonud tagasi head emotsioonid ja adrenaliini.Ta tahab tulla ja aidata kõige sellega, mida tal anda on.“