Kuigi mitmed usaldusväärsed väljaanded on kirjutanud, et eestlane on oma valiku teinud ning pikendab lepingut praeguse meeskonna Toyotaga, siis mehe enda sõnul on kõik endiselt täiesti lahtine.

"Uue aasta plaanid on jätkuvalt lahtised ja seepärast ei ole veel midagi kommenteerida," jäi Tänak pigem napisõnaliseks.

Samas tõdes 31-aastane ralliäss, et tahaks millalgi tulevikus kindlasti oma võimeid proovile panna ka vormelautos - miks ka mitte, kui näiteks F1 sõitja Valtteri Bottas viimasel ajal mitmeid kordi ralliautosid testinud on ning varasemast on sarnaseid näiteid võtta ka Kimi Räikköneni ja Robert Kubica puhul. "Tulevikus kindlasti võiks proovida vormelautot, aga hetkel on ajagraafik piisavalt tihe WRC toimetustega," avaldas Tänak.

Soome rallil õnnestus Tänakul väga head kiirust näidata hoolimata sellest, et ta pidi kruusarallil reedel rajale minema esimesena. "Antud hetke konkurents WRC sarjas on kindlasti üle aastate kõige tihedam. Üldiselt esimesena startimise jaoks teeme kõige rohkem tööd testidel, et panna auto tööle lahtise pinnase peal ja et ma saaks autolt võimalikult palju tagasisidet ja oleks lihtne sõita. Inseneridele on see omajagu väljakutse, aga kui auto on hea, siis on ka võimalik teepuhastajana tagumistele tulijatele lähedal olla."

Soome etapp oli samal ajal Toyota meeskonna jaoks pisut magushapu: Kris Meeke'i ja Jari-Matti Latvala avariid võtsid võimaluse kolmikvõitu püüda. Nüüd, kus hooaja teine ja otsustav pool on käes, pannakse Tänaku sõnul tavaliselt tiimi sees juhised paika juba enne ralli algust. "Üldiselt on ikka koosolek juba enne rallit ja tänases seisus, kus võitleme sõitja ja meeskonna tiitlile, saab teha ka taktikaid. Üldiselt esimese poole aastas sõidavad kõik enda eest ja meeskond midagi ette ei kirjuta."