Juba esimesel ringil juhtunud õnnetuses said kannatada viie mehe autod. Lisaks rootslasele katkestasid endised F1 piloodid Takuma Sato ja Alexander Rossi ning Ryan Hunter-Reay ja James Hinchcliffe.

Rosenqvisti masin jäi pärast kokkupõrget tagaratastele ning libises veel pikalt mööda rajapiiret ja aeda. Sato auto, mis maandus tagurpidi Hunter-Reay sõiduvahendi peale, süttis põlema.

Vaata videot!

Õnneks polnud Rosenqvisti vigastused tõsised. Mees vaadati haiglas üle ja lasti tulema. "Mind lasti just haiglast välja," säutsus Rosenqvist. "Mul oli õnne, et pääsesin pärast aiaga kohtumist tõsisemate vigastusteta."
Ülejäänud avarii osalised vaadati üle ringraja meditsiinikeskuses ning lasti vabaks veel enne, kui rootslase kohta häid uudiseid tuli.

Ahelavarii põhjustajaks oli masinate puntras ohtliku manöövri teinud 42-aastane Sato, kes hiljem meedia vahendusel konkurentidelt kõvasti pahandada sai. "Ma ei mõista, kuidas Takuma arvas, et selline asi vastuvõetav on. See on häbiväärne," põrutas Rossi, viidates eelmisel aastal samal rajal toimunud sarnasele intsidendile, mis jättis halvatuks Robert Wickensi. Mulluses õnnetuses oli osaline ka Hunter-Reay.
Wickens, kelle karjäär 2018. aastal Poconos lõppes, kutsus sarja juhte üles selle ringrajaga koostöö lõpetama. "Kui mitu korda peame me sama olukorra läbi elama, enne kui mõistame, et IndyCar ei tohiks Poconos sõita. See on lihtsalt mürgine kooslus ning tundub, et on aeg lahku minna. Mul on väga hea meel, et kõik pärast seda hirmsat avariid terved on," kirjutas ta Twitteris.

Pärast neljandat ringi jäeti sõit ligi tunniks ajaks pooleli ning kui aed ära parandati ja võistlus jätkuda sai, tuli see 72 ringi enne lõppu äikese tõttu taas peatada. Katkestamise peamiseks põhjuseks oli fakt, et meditsiini helikopter poleks saanud äikesega õhku tõusta, kui keegi kohest haiglasse toimetamist oleks vajanud.
Sõidu võitis Team Penske piloot Will Power, kes on vähemalt ühe sõidu aasta peale võitnud 13 hooaega järjest. Sel hooajal oli see tema esimene võit. Selle vägeva seeriaga jahib ta 39-aastase Scott Dixoni rekordit, kes on selles sarjas saavutanud sõiduvõidu 15 hooaega järjest.