Laupäeva hommikul neljandalt kohalt alustanud Ott Tänak ja Martin Järveoja kerkisid kohe päeva esimese kiiruskatsega liidriteks. Sekund-sekundis võitlus liidrikoha eest sai kiiresti otsa, kui tiimikaaslastest konkurendid eksisid.

„Juba reedel oli väga tihe heitlus, hulk mehi mahtus kümne sekundi sisse. Tige võitlus jätkus ka täna hommikul," rääkis Tänak päeva lõpuks ralliparki jõudes. „Pärastlõunal muutusid vahed natuke suuremaks. Seekord on siin palju raskem võidelda kui mullu."

Hommikul olid Tänaku peamisteks ohustajateks tema meeskonnakaaslased Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke. Päeva lõpuks tõusis aga teisele kohale hoopis tunamullune Soome ralli võitja Esapekka Lappi. Tänak edestab teda 16,4 sekundiga.

„Lappil on siin väga hea kiirus, aga õnneks suutsime talle vastata. Sõitsin puhtalt ja nautisin seda," lisas Tänak, kes varem oli ralliraadiole ütelnud, et päeva teine pool oli tema jaoks sujuvam ning viimaseks päevaks sõideti endale välja natuke hingamisruumi.

Lappi polnud hooldusalasse jõudes seda nägu, nagu ta hakkaks Tänakut vägisi püüdma. „Proovime samas rütmis jätkata. Lõdvaks ei saa end lasta, Latvala üritab meid kindlasti rünnata," sõnas soomlane. „Leidsime hea tasakaalu. Pean meeles pidama, et liigselt vajutades võib masin käest minna."

Pühapäeval sõidetakse Jyväskylä ümbruses veel neli kiiruskatset.