Avasetis olid mõlemad mängijad oma serviga tõsises hädas ning Kontaveit suutis tasavägises mängus otsustava murde teha 12. geimis. Teist setti domineeris eestlanna juba kindlalt, murdis neljal korral inglanna pallingu ja võitis seti 6:1.

Eestlanna lõi neli ässa, tegi viis topeltviga (neist neli avasetis) ning realiseeris kümnest murdepallist viis (vastane 7/2). Äralöögid jäid Kontaveiti kasuks 20:15, sundimata vigu tegi eestlanna 18 (teises setis vaid viis) ja Watson 23.

Kontaveit läheb kolmandas ringis vastamisi Karolina Muchovaga (WTA 68.) - 22-aastane tšehhitar alistas 6:3, 6:4 Madison Brengle'i (WTA 85.). Muchova oli just see vastane, kellele Kontaveit kuu aega tagasi Prantsuse lahtiste avaringis võidetud avaseti järel kaotas.

Sealjuures sai ka selgeks, et Kontaveidi esimene kohtumine paarismänguturniiril, kus ta on koos venelanna Darja Kasatkinaga vastamisi rumeenlannade Irina-Camelia Begu ja Monica Niculescuga, toimub neljapäeval.

Kui Kontaveit alistas avaringis ameeriklanna Shelby Rogersi, siis Watson oli oma esimeses kohtumises 7:6, 6:2 üle maailma 165. numbrist Caty McNallyst.

Omavahel olid Kontaveit ja Watson varem kohtunud neljal korral ning seni olid mõlemad saanud kaks võitu. Viimati oldi vastamisi 2018. aasta esimesel päeval Brisbane'is, kus Kontaveit võttis 6:0, 6:3 võidu.