"Ta ei kurda praegu väga paljude asjade üle. Alati saab [seisund] parem olla, aga pole sellist asja, mille pärast täna väljakule ei saaks minna," ütles Tustit reedel "Matšpalli" podcastile.

Kanepi osales Wimbledoni ja tema jaoks kaheksandikfinaaliga lõppenud French Openi vahepeal vaid ühel mõõduvõtul, Liverpooli näidisturniiril, kus alistas finaalis WTA edetabelikohata itaallanna Corinna Dentoni 6:2, 6:2. Näidisturniirilt suundus ta otse Londonisse, kus on löögitrenni teinud alates teisipäevast.

Enamasti on Kanepi harjutanud oma treeneri Dušan Vemiciga, kuid teisel pool võrku on eestlannal seisnud ka USA tõusev täht, 20-aastane Sofia Kenin (WTA 28.), kes täna juba oma avaringi matši võitis.

"Arvan, et seal ei ole väga suurt tähtsust, millist turniiri ta mängib. Tähtis on rohkem murutunnetus. Näidisturniiril sa tead, mitu mängu sa saad. Tema jaoks oli hetkel olulisem, et ta saab oma kuus-seitse mängu. Kindla peale minek on parem kui minna kuskile kvalifikatsiooni mängima," sõnas Tustit.

Üleminek liivaväljakutelt murule on Tustiti sõnul Kanepi puhul plaanipäraselt kulgenud. "Ta võttis peale French Openit ligemale 10 päeva vabaks, tegi üldfüüsilisi harjutusi ja jõusaali, rohkem muru peal harjutusi, et uuel kattel liikumisega harjuda. Kui murul ükskord mängima hakkas, ütles, et kõik on okei. Tunnetus tuli suhteliselt kiiresti," ütles ta.

Kanepi ennustusportaalides favoriit

Kanepi ja Vögele kohtuvad teisipäeval 9. väljaku esimeses matšis Eesti aja järgi kell 13. Tustit tunnistas, et pole ühtegi Vögele matši algusest lõpuni näinud, mistõttu ei oska ta jõudude vahekorda kuigi hästi hinnata. "Tean, et Šveitsi tüdrukud mängivad kõik hästi. Temagi on kindlasti muru peal hea ja suudab jalgadest alla minna. Šveitslastel on suhteliselt hea tehnika," ütles Tustit vaid.

Kihlveokontorid pakuvad Kanepit suhteliselt kindlaks favoriidiks. Näiteks Paf.com-is võib Kanepile panustades raha tagasi saada vaid 1.40-kordselt, samas kui Vögele võitu hinnatakse koefitsiendiga 3.00.

Kanepi ja Vögele on kohtunud kaks korda. 2011. aastal võitis Kanepi Itaalias Biellas 6:2, 6:4, 2013. aasta French Openi teises ringis võttis Vögele revanši numbritega 7:6 (6), 3:6, 8:6.

Kanepi võimalik teise ringi vastane tuleb paarist Anastassija Pavljutšenkova (WTA 45., Venemaa) - Belinda Bencic (WTA 13., Šveits). Võimalikest kolmanda ringi vastastest on kõrgeima edetabelikohaga 22. asetuse saanud horvaatlanna Donna Vekic.

Kuula viimast "Matšpalli" podcasti, kus Kontaveidi ja Kanepi võimalusi Wimbledonis analüüsisid lisaks Tustitile ka mõlema eestlanna endine treener Märten Tamla ja Delfi TV kommentaator Michel Lehtmets!
1x
00:00