Plaani kohaselt oleks mõlema meeskonna peatreeneril igas mängus võimalik ühe korra kohtuniku otsus (vilistatud viga, langev pall, auti läinud pall) vaidlustada - selleks tuleb treeneril kohtunike poole nimetissõrmega keerutada, millele järgneb kohustuslikus korras taimaut.

Otsust vaidlustada saab seega vaid siis, kui meeskonnal on mõni taimaut alles. Kui protest rahuldatakse, saab meeskond taimaudi tagasi, kui mitte, jäävad nad võetud taimaudist ilma. Eduka vaidlustamise korral uut protestivõimalust aga treenerile ei anta - igal tiimil on võimalik seda õigust kasutada ühe korra mängus ning seda olenemata sellest, kas protest rahuldati või mitte.

Vilistatud vigasid vaatab treenerite protesti peale üle vanemkohtunik, kõik ülejäänud olukorrad vaadatakse üle spetsiaalses videokeskuses, mis on ka seni tegelenud videost olukordade üle vaatamisega, kui väljakul olevad kohtunikud on seda soovinud.

Esmalt soovitakse uudset reeglit kasutada suveliigas, misjärel see ka NBA põhihooajal esialgu piloothooajaks jõustuks. Sarnast süsteemi on viimasel kahel hooajal kasutatud ka NBA tütarliigas G-League'is.