Elu viiendas WTA turniiri finaalis mänginud 23-aastane Kontaveit (WTA 15.) pidi 29-aastasele maailma kolmandale reketile alla vanduma numbritega 3:6, 6:7 (2), omades teises setis kahte settpalli ehk võimalust finaal otsustavasse setti viia. Kahekordsele Wimbledoni suure slämmi turniiri tšempionile oli see karjääri 27. turniirivõit.

"Anett on ka ise öelnud, et ta ei saanud võib-olla kõige paremat starti sellele mängule. Sealt hakkas pall veerema. Vastane sai enesekindluse kätte, võitis esimese seti. Teine sett kulges juba suhteliselt võrdselt. Anetil olid settpallid, mida vastane pareeris ülihästi," kommenteeris Hint, kes tõi eilse matši peamiste märksõnadena välja "kogemuse" ja "finaali".

"Anett on küll finaale mänginud, aga turniir oli natuke suurem kui mõned teised ning sõltub ka, kelle vastu finaali mängida. Eks ta pusle pusle haaval korjab seda enesekindlust ja kogemust, et ühel päeval mitte ainult sähvatada, vaid ka pidevalt särama jääda," ütles ta.

Hindi sõnul ei jää Kontaveit mänguliselt enam ühelegi tippmängijale alla: "Kui vaadata üksikuid lööke, punkte ja geime, siis ta on näidanud viimasel ajal ja sel turniiril eriti, et ta suudab mängida mänge algusest lõpuni ega kuku kuskil ära. Eile oli tegemist finaaliga - kaks mängijat on turniiril alles, fookus on sinu peal, kõik jälgivad... Igal mängijal on finaalis heas mõttes värin sees. Küsimus ongi selles, kuidas mängijad suudavad sel hetkel, kui pall mängu pannakse, iseenda tegevusele ja mängule keskenduda. Seekord oli Kvitova alguses natuke parem."

Kontaveit saaks veel tasakaalukamalt mängida

Mille poolest saaks Kontaveit veel mänguliselt juurde panna? Hint: "Kindlasti neid kohti on. Võib-olla saaks veel tasakaalukamalt mängida. Vale on öelda, et ta praegu tasakaalukalt ei mängi. Talle meeldib palle tulistada ja lüüa ning just seal on ta viimasel ajal teinud suured sammud edasi. Ta on ka tasakaalukamaks muutunud, aga iga punkt saaks olla veel rohkem läbimõeldud ja läbi mängitud. Aeg-ajalt üritab ta mingeid palle ja punkte kiiresti võitma minna, kuigi saaks veel otsida võimalust taktikaliselt. Loodan väga, et see turniir andis talle ka seda kindlust juurde, et ta ei ole mänguliselt ega psühholoogiliselt nii palju nõrgem kui paljud maailma esikümne mängijad. Ta suudab neid võita ja nendega iga päev võrdselt mängida. Tähtis on ka see, et ka tema kehva päeva mäng on suhteliselt hea."

Hint usub, et Stuttgardi turniir andis Kontaveidile hea õppetunni ka pingetaluvuse mõistes: "Selliste turniiride pingetaluvus on kindlasti kasulik ka suurte slämmide jaoks. Selles mõttes on alati positiivne, kui sa saad enne slämme mõned head tulemused alla. Suurtel slämmidel tuleb edu korral - jõuad teise nädalasse, veerandfinaali, poolfinaali - pinge peale nagunii."

Eilse finaali tipphetked: