Kui esialgu ei saadud mägede vahel katkestanud Tänakuga levi puudumise tõttu üldse ühendust, siis nüüd on Toyota meeskond Twitteris avaldanud tõenäolise katkestamise põhjuse - selleks oli ilmselt genenaatori või aku rike.

"Meeskond ei ole veel autoni jõudnud ega meestega rääkinud, ent teame, et akutase oli enne katset vähenemas. Töötame eeldusel, et tegu oli generaatori või aku rikkega."

Sealjuures oli pärastlõunasel esimesel katsel Tänak konkurentidega võrreldes pisut aeglane ilmselt hoopis teist laadi rikke tõttu.

Toyota spordidirektor Kaj Lindström selgitas, et Tänaku ajakaotuse põhjus oli veeventiilis, mis suleb veetakistustest läbi sõites õhuklapid, et vesi ei pääseks mootorisse. Paraku ventiil ei avanenud pärast veetakistust piisavalt, õhku ei tulnud vajalikul määral peale ning sellega vähenes auto võimsus.

Lindströmi sõnul saadakse Tänaku auto kahjustuste kohta täpset infot alles siis, kui masin nende juurde jõuab, ent praeguse seisuga peaks Eesti ekipaaž pühapäeval olema valmis Rally2 süsteemis startima ning punktikatsel lisapunkte jahtima.