"On traagiline, et dopingut kasutanud suusatajad meilt medalid on röövinud," ütles Harvey rootslaste Expressenile, pidades silmas 2013. aasta Val di Fiemme maailmameistrivõistlusi, kus Kasahstan sai sprinditeates Kanada ees kolmanda koha.

Kasahhide eest sõitsid Val di Fiemmes hiljuti arreteeritud ning Austria politseile veredopingu kasutamise üles tunnistanud Aleksei Poltoranin ja tema koondisekaaslane Nikolai Tšebotko. Harvey oli pundis Devon Kershaw'ga. Kulla võitsid venelased Aleksei Petuhhov ja Nikita Kriukov ning hõbeda rootslased Marcus Hellner ja Emil Jönsson. Raido Ränkel ja Peeter Kümmel poolfinaalist edasi ei saanud.

"Poltoranin varatastas mult medali ning ilmselt oleks ta võitnud veelgi medaleid, kui ta sellega (dopinguga - toim) varem oleks tegelema hakanud," jätkas Harvey.

2013 Val di Fiemme MM-i sprinditeate medalikolmik. Poltoranin on paremalt teine.

"Samal ajal olen ma alati arvanud, et pettureid on võimalik spordis võita. See pole nagu jalgrattasõit, kus jalad otsustavad peaaegu kõik. Siin on meil suusad ja tehnoloogia, rolli mängivad teisedki tegurid peale füüsise."

"Aga jah, see on tõesti traagiline," lisas ta veel.

Harvey on näinud ka politsei poolt meediasse lekitatud videot austerlase Max Hauke kinnipidamisest Seefeldist, millel dopingukangelane reidi ajal veel endale vereülekannet teeb.

"Ma olen näinud pilti, mismoodi see välja näeb, aga kui sa seda päriselt näed... Mul on süda paha, ma tahaks oksendada! See on täiesti ebareaalne ja teeb spordi nii ebahuvitavaks."

Dopingutestid ei näidanud midagi

Ajalehe Krone Zeitungi teatel kontrolliti Max Hauket ja teist arreteeritud Austria suusatajat Dominik Baldaufi dopinguküttide poolt alates detsembrist kuni MM-ini kuus korda ning ükski võetud proovidest ei sisaldanud märke petmisest.

Harvey nõuab, et rahvusvaheline suusaliit (FIS) oma antidopingutöö üle vaataks. "Jah, see teeb mulle muret, et neid võtab vahele politsei, mitte FIS või WADA (maailma antidopinguagentuur). See tähendab, et nad ei tee head tööd, nad peaksid tegema rohkem," põrutas kanadalane.

Harvey ise kavatseb selle hooaja järel karjääri lõpetada. "Olen alles 30-aastane, aga tahan lõpetada enne, kui see igavaks muutub. Praegu tundub täiesti õige aeg kõrvale astuda," sõnas ta.

Koos Poltoranini, Hauke ja Baldaufiga arreteeriti kolmapäeval Seefeldis hommikujooksult majutuspaika tagasi saabunud ja parasjagu venitust teinud Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Mõlemad on politseile dopingu kasutamise üles tunnistanud. Tammjärv kirjeldas oma tegusid pikalt reedesel pressikonverentsil, samal hommikul isa abiga Seefeldist minema sõitnud Veerpalu on pressile läkitanud vaid lühikese avalduse. Samas andis Andrus Veerpalu abikaasa ja Andrease ema Angela eile TV "Seitsmeste uudiste" vahendusel mõista, et pojal on plaanis kunagi ka kaamerate ette tulla.