"Tammjärve öeldu ei algatanud paraku midagi, ma kardan," ütles Martinson erisaates, kus kommenteeris viimaste päevade sündmusi koos Delfi ja Eesti Päevalehe kolleegide Gunnar Leheste ja Tarmo Pajuga. "Seda näitab juba see, et kodanikud Veerpalud troppis minema jooksid. Mul õnnestus kuulata ka Mati Alaveri intervjuud rahvusringhäälingule. Karel Tammjärv ütles, et Alaver ootab ajakirjanike kõnesid. Tuhkagi! Ajakirjanike kõnesid ta vastu ei võtnud. Ja ERR-ile ajas ta täielikku soga! Ta ei rääkinud mitte millestki! Tema ainus süü ja elu kõige suurem süü on see, et ta ulatas Karel Tammjärvele ühe telefoninumbri? Kallid inimesed, kui te tõesti seda usute, siis vabandage!"

"Kusjuures need vennad, kes hämavad, nad jäävadki hämama. Täiesti absoluutselt! Nii Veerpalu, Alaver kui kõik," jätkas ta. "Mul on kurb nende inimeste pärast, kes on nii väiksed, et nad eelistavad kogu elu põgeneda."

Kuula Delfi erisaadet:

1x
00:00

Kolmapäeval Seefeldis vahistatud Karel Tammjärv tunnistas täna keskpäeval samas antud pressikonverentsil, et tarvitas dopingut ja sellele teele aitas teda 2016. aastal viia kauaaegne suusatreener Mati Alaver. Tammjärve sõnul liitus hiljem sama dopingutarvitamise "projektiga" ka Andreas Veerpalu ning asjaga oli kursis ka tolle isa, kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu.

Veerpalud pressikonverentsil ei osalenud, vaid lahkusid Eesti Suusaliidu ja koondise ametnike teadmata Seefeldist. Alaver on päeva jooksul tunnistanud, et andis 2016. aastal Tammjärvele dopinguarsti kontakti, ent pole omaks võtnud, et soovitas suusatajale keelatud ainete tarvitamist.