Belchatow võitis viimases D-grupi kohtumises koduväljakul Berliini Recycling Volleysi meeskonda väga tasavägises ja hoogsalt kulgenud mängus 27:25, 25:23 ja 31:29. Mõlemad tiimid ründasid hästi, Berliini rünnakuprotsent oli 52, Belchatowil koguni 59. Ja sellest numbrist rääkides tuleb vaadata eelkõige kohtumise parima mängija eriauhinna saanud Teppani poole.

Eestlane tõi 23 punkti, ta efektiivsusnäit oli +20 ja rünnak fenomenaalne - 27 tõstest lõi Teppan maha 20 (74%!). Kolm punkti teenis ta otse servist. Kusjuures kuna Belchatowi temporündaja Jakub Kochanowski jäi kohtumisest eemale, siis mängis Poola sats kolme nurgaründajaga ja selle vangerduse tulemusel pidi Teppan vahepeal tegutsema endale harjumatul keskblokeerija kohal. Polnud probleemi! Ta ründas sealtki väga kõrgelt ja võimsalt ning pallid jäid muudkui maha. Berliinil ei õnnestunud talle terve kohtumise jooksul panna mitte ühtegi blokki.

Milad Ebadipour tõi Belchatowile 16 punkti (+6) ja Milan Katic 9 (+5). Teisel pool võrku tegutses kõige tulemuslikumalt 16 silma (+12) kogunud Benjamin Patch. STATISTIKA

Belchatow võitis alagrupis kuuest mängust kolm. D-grupi võidu kindlustas endale juba eelmises voorus Gdanski meeskond. Edasi pääsesid ka kõigi viie alagrupi võitjad ja kolm edukamat teise koha meeskonda. Belchatow pidi võidu järel küüsi närima ja ootama, et Moskva Dünamo ei võidaks Toursi või Zaksa jääks alla B-grupi võidu varem kindlustanud Civitanova Cucine Lubele. Dünamo võitis Toursi 3:0 ja Zaksa juhtis Lube vastu koguni 2:0 ja 24:20... Ometi oskas Poola meistriliiga liider kaotada kolmanda geimi 32:34 ja mängu 2:3! Nii pääses Belchatow tänu meeletule õnnele esikaheksasse.

Veerandfinaalidesse jõudsid alagrupivõitjad Kaasani Zeniit (Venemaa), Lube (Itaalia), Peterburi Zeniit (Venemaa), Gdansk (Poola) ja Perugia (Itaalia). Kolm õnnelikku teise koha võistkonda on Chaumont (Prantsusmaa), Moskva Dünamo ja Belchatow. Veerandfinaalide paarid loositakse reedel.

Teiste eestlaste edasipääsu lootused olid juba varem kustunud. Robert Täht ja Izmiri Arkas vandusid viimases voorus alla Perugiale 1:3, Täht tõi 15 punkti (+7; rünnak 50%). Maaseik kaotas kodus Gdanskile 0:3, kaotajatest jäi Timo Tammemaa arvele 12 (+8; 64%) ja Keith Puparti kontosse 4 silma (+2; 38%).