18-aastane keskmaajooksja Jakob Ingebrigtsen, kes veel 17-aastasena võitis Euroopa meistrivõistlustel Berliinis kuldmedali nii 1500 kui 5000 m jooksus, nimetati aasta läbimurdjaks. Hiljem pälvis Ingebrigtsen ka sportlaste lemmiku auhinna ehk Norra tippsportlased valisid just Ingebrigtseni aasta sportlaseks. Sellega tegi Ingebrigtsen ka ajalugu, sest ta on läbi aegade noorim, kes Norras sportlaste lemmiku tiitli pälvinud, kirjutab ERR Sport.

Lisaks Jakobi kahele auhinnale võitis perekond Ingebrigtsen kolmandagi tiitli – aasta treeneriks nimetati Gjert Ingebrigtsen, kes juhendab enda poegi Jakobit, Henrikut ja Filipit, kes kõik on tiitlivõistlustelt medaleid võitnud.

Aasta naissportlaseks valiti enda karjääri viimasel suurvõistlusel ehk PyeongChangi olümpial kaks kulda, ühe hõbeda ja kaks pronksi võitnud murdmaasuusataja Marit Björgen ning parima meessportlase tiitli pälvis vigastuspausi järel PyeongChangis kiirlaskumises võidutsenud Aksel Lund Svindal, kellest sai sellega läbi aegade vanim olümpiavõitja mäesuusatamises.

Aasta võistkonnaks nimetati suusahüppekoondis, kes võidutses PyeongChangi olümpial ja lennumäe MM-il.

Aasta eeskuju tiitli pälvis 400 m tõkkejooksus Euroopa meistriks tulnud Karsten Warholm, selle tiitli võitja valib žürii. Rahvalemmiku auhinna – aasta nimi – võitis Björgen.

Lisaks andis žürii eriauhinna eelmisel aastal tippspordiga lõpparve teinud Björgenile ja laskesuusataja Ole Einar Björndalenile.

Aasta parasportlasteks valiti Birgit Skarstein ja Jesper Saltvik Pedersen.