"Rõõmust lakke ei hüppa. Kaotused kodus ei meeldi kellelegi. Natuke on sellised keerulised hetked koondisel - kui me vaatame neid mänge, siis ühest küljest just kui natuke oleks midagi, aga säravaid lõpetamisi ei toimu ja nagu ma olen öelnud: kui me eespool väravaid ei löö, siis on raske võita või viiki mängida. Oleme väga palju erinevaid ründajaid ja ründekolmikuid ja -viisikuid proovinud. Peame endasse uskuma ja kaane maha saama. Ei saa öelda, et üldse ei ole momente," arutles Reim.

"Teadsime, mis olukord on ja võtmemängijad, liidrid, olid puudu. Me ei saanud seda mängu liiga avavalt mängima minna. Ilma mängu üle vaatamata ei teeks ma midagi teistmoodi. Mängu lõpp näitas, et ka füüsiliselt jääme vastasele pisut alla, viimane veerandtund oli päris keeruline. Sellest ka need vahetused - et anda värskust ja lootust ette, mingil hetkel oli ka keskväljale värskust vaja, sest hakkasime kriitiliselt ära vajuma."

Reim nentis, et vastaste värav oli valus, aga mõnes mõttes teenitud.

"Punkt oli nagu käes, aga me ei tulnud ju 0:0-i mängima. Selliselt kaotada on väga valus ja ütleme nii, et vastane on heas hoos ja me lõpus endale selle värava sisse lasime. Ma ei ütleks, et keegi rängalt eksis, vaid see oli soomlaste hea mängu lõpu realiseerimine. See enesekindlus, mis neil on, teinekord ühe momendi enda kasuks pöörab. Meil oli lõpus natuke sarnane olukord teise värava all, aga meie palli väravasse ei saanud."

Varasema viiese kaitseliini asemel proovis Eesti täna neljast liini, mille ees oli "politseinikuks" Artjom Dmitrijev. Kas see täitis ootusi?

"Täitis nii palju, et me ei jäänud keskväljal suure osa mängust hätta. Kuna Soome mängib 4-4-2 asetusega ja kahe kiire ja agressiivse ründajaga, kes palju otsivad söötu liini taha, siis sellest ka madalamal mängimine, et neil ruumi ära võtta. See toimis päris hästi ja Artjom oli see mees, kes ees pidi tühimikke täitma, taga kaitsjatele tuge pakkuma ja poolkaitsjatele, kui vaja. Meil peab ühes ja teises liinis oleme toetust ja see tähendab, et peame kuskilt omakorda toetust ära võtma - täna andsime vastaste keskkaitsjatele rohkem sööduruumi, sest nemad nii head söötjad ei ole."

Rünnakul sai oma võimaluse seekord Rauno Sappinen. "Mul ei ole ühtegi halba sõna, pettumus ta kindlasti polnud, võitles ja oli mehe eest väljas. Näitab seda, et koondiste tase on päris kõrge - ei ole nii, et hüppad koduliigast siia ja oled kohe kõigist parem. Kindlasti on tal veel palju tööd teha, aga Hollandisse siirdumisega on ta teinud samme edasi ja võimalusi saab ta veel. Temal on lihtsam mängida siis, kui koondisega rohkem domineerime või palli valdame, siis tuleb tema mäng paremini välja. Arvan, et oli aus talle võimalus anda."

Mida positiivset saab Eesti sellest kohtumisest kaasa võtta? "Kolm mängu oleme 0:1 kaotanud. Alati on vastane olnud kvaliteetsem ja parem, aga kõikides mängudes on meil olnud võimalus viigi või võidu peale mängida. Kõige valem on see, kui me ütleme, et "ei, me ei saa hakkama" - kindlasti saame! Meil on vaja lihtsalt õnnestumisi löökide või rünnakute näol. Meie kaitsjad said vastaste ründajatega hakkama, aga ikka tuli üks sööt, kust värav tuli. Ründevõimsusega peab tegelema, et meil oleks ka neid mängijaid, kes suudaksid vastaseid ette võtta ja ise olukordi luua. Kaitse ja rünnak on nii tihedalt omavahel seotud, et siin ei saa ühte teiseta. Korduv vastus: vihkame kaotamist, aga me ajame pea püsti ja läheme järgmisele mängule. Võtame nii palju, kui meil sees on. Karol [Mets] on ka nüüd tagasi ja annab meile võimalusi juurde. Peame mõõnast üle saama."

Kanerva: Eesti tegi meie jaoks olukorra raskeks

Soomlaste peatreener Markku Kanerva oli üliolulise võidu järel mõistagi rahuolev.

"Olen tõesti õnnelik mees. Mängijad tegid suurepärast tööd ja uskusime, et suudame selle mängu võita, kuigi see oli Eesti hea kaitsetöö tõttu raske. Saime mängu üle kontrolli, kuid ei suutnud palju võimalusi luua. Eesti tegi meie jaoks olukorra raskeks," rõhutas Kanerva.

"Meie 15 pealelööki nende 7 vastu, raamide vahele tegime meie samuti rohkem lööke. Statistiliselt kontrollisime mängu ja väärisime võitu, aga see oli tõeline triller, mis nõudis meie mängijatelt suurt vaimset tugevust."

Kolmandat mängu järjest tõi Soomele 1:0 võidu Teemu Pukki, kes on ka koduklubi Norwich City eest Inglismaa esiliigas head minekut näidanud.

"See on tema töö! Kahjuks on ta igas mängus vaid ühe löönud, võimalusi on olnud rohkem. Minu jaoks ei ole oluline, kes lööb, peaasi, et keegi lööb. Ta on tõesti "on fire" nii klubi kui koondise eest!" kiitis Kanerva, minnes seejärel jutuga edasi publiku suunas.

"Tundsime kohati, et mängime kodus. Fännid tegid suurepärast tööd. Tahaksin neid tõesti tänada, tundsime ennast tõesti hästi," viitas soomlaste peatreener tuhandetele Tallinnasse sõitnud Soome poolehoidjatele, kes Eesti fännid üle laulsid.