Verdasco pahandas pallipoisiga Shenzhen Openil, kui too talle piisavalt kiiresti rätikut ei toonud. Valgevenelanna Sabalenka lehvitas eelmisel nädalal Pekingis pallipoisi suunas tühja veepudelit ning viskas selle lõpuks vihaselt maha.

Teisipäeval kutsus kaasmängijaid üles pallipoiste suhtes austust näitama Šveitsi vanameister Roger Federer, kes ka ise nooruses sama ametit on pidanud.

Wimbledoni suure slämmi turniiril tehakse pallipoisitööd näiteks vabatahtlikult ilma rahata, mistõttu on laste mõnitamine väljakul inglastele eriti hell teema.

"Räägime sellisest käitumisest ATP ja WTA-ga. Wimbledonis kehtib eetikakoodeks. Usun, et seetõttu näidatakse meil ka rohkem austust välja. Aga kui pallipoisi või -tüdruku peale karjutakse, et ta rätikut tagasi ei viska... Mängijad teavad selgelt, mida neilt oodata ja mida mitte ning Wimbledon ei karda mängijaid trahvida," teatas Wimbledoni kommertsdirektor Mick Desmond Reutersi vahendusel.

Järgmisel kuul Milanos toimuv järgmise generatsiooni ATP finaalturniir (Next Gen ATP Finals) kavatseb pallipoisid rätikutega tegelemise kohustusest vabastada, instrueerides mängijaid kasutama käterätikuhoidjat. Wimbledon ei plaani nende eeskuju järgida.

"Ära kunagi ütle iial, aga matši tempo säilitamise huvides on selline teenus vajalik. Aga osapoolte vahel peab olema vastastikune lugupidamine," sõnas Desmond.