Uruguay jalgpalliajalugu on uhke ning lisaks kahele MM-tiitlile on jõutud kolmel korral veel neljanda kohani. Kui MM-tiitlid jäävad aastatesse 1930. ja 1950., siis viimati jõuti poolfinaali 2010. aastal. Käimasoleval turniiril on see taas võimalik. Selleks tuleb reedeses veerandfinaalis alistada Prantsusmaa.

Nagu Uruguay näide tõestab, siis on võimalik ka väikse rahvaarvuga riikides mängida jalgpalli absoluutsel tipptasemel. Mängijate kasvatamise võimekusest annab hea näite ka nende ründeduo Luis Suarez ja Edinson Cavani.

31-aastased ründeässad on pärit 100 000 elanikuga linnast nimega Salto. Täpselt Argentina piiri ääres paiknev linn on seega täpselt sama suur nagu Eesti suuruselt teine linn Tartu. Sealt sirgusid korraga aga PSG ja FC Barcelona suured väravakütid.

Kui Suarez on reedel ka Prantsusmaad kimbutamas, siis lihasvigastusega hädas olev Cavani peab tõenäoliselt seda matši kõrvalt vaatama. Viimati tegi ta individuaalselt juba pallitrenni kaasa, kuid tõenäoliselt tuleb tal seekord leppida vahetusmängija rolliga.