Euroopa klubikorvpalli kõigi aegade edukaim treener, Fenerbahçet juhendav Željko Obradović jahib Belgradis algaval turniiril juba kümnendat Euroliiga tiitlit.

Seekord on Istanbuli tippklubi poolfinaali vastaseks Žalgiris, kes mängib Final Four’l alles teist korda, kuid mäletatavasti 19 aastat tagasi üllatasid leedulased debütandina tiitlivõiduga.

Žalgirise karismaatiline peatreener Šarūnas Jasikevičius on seejuures mängijana Euroliiga neljal korral võitnud ning viimati juhtus see 2009. aastal just Obradovići käe all mängides.

Kui Belgradi saabunud Jasikevičiuselt uuriti, mis tunne on Obradovici vastu astuda, andis leedukas suurepärase vastuse: "Jumal tänatud, et ma ei pea üksi tema vastu minema!"

Suurt närvipinget Jasikevičius tähtsa poolfinaali eel ei tunne. "Ausalt öeldes pole mul aega olnud, et närvi minna. Ehk mängu eel tuleb pinge, aga tegelikult mulle see vahel isegi meeldib."

"Meie jaoks on kõige tähtsam keskenduda oma mängule - sellele, mida meie oleme valmis ja suutelised tegema. See on lihtsalt veel üks mäng, mida me proovime võita. Mõistagi on kogu see õhkkond tavalisest erinev ja meestel närvipinge suurem. Aga oleme valmis ja teame neid asju, kus saame vastaseid rünnata ja neid ära karistada," lisas leedukas.

Fenerbahçe - Žalgirise mäng algab täna kell 19, Real - CSKA alustavad kell 22.