Eelmise nädala neljapäeval märatsema kukkunud, seejärel end politseile üles andnud ja reedel 50 000 USA dollari suuruse kautsjoni vastu taas vabadusse pääsenud McGregor jäi seejärel veel New Yorki, kus ta tekitas probleeme Loews Regency hotellis.

“Ta oli hotellis ja tekitas pahandusi. Kuulsin, et temaga oli probleeme juba eelmisel õhtul,“ rääkis Rhode Islandilt pärit ärimees New York Postile.

McGregori kaaskonna liige tunnistas New York Postile, et iirlane oli laupäeval Loews Regency hotellis. Samal õhtul toimus lähedal asuvas Barclay's Centeris võitlusõhtu UFC 223. Seal sai uue omaniku varem McGregorile kuulunud kergkaalu meistrivöö. McGregori endise tiitli sai endale Venemaa äss Khabib Nurmagomedov, kes alistas kohtunike häältega Al Iaquinta.

McGregori edasise saatuse kohta on praegu õhus mitmeid erinevaid versioone. Teda oodatakse nii tagasi UFC võitlusringi kui ka kohtusaali. Kohtust saadud loa alusel võib ta vahepeal naasta ka kodumaale, Iirimaale.

Mis McGregoriga juhtus ja mis võib juhtuda?

McGregor ründas neljapäevasel UFC meediapäeval bussi, kus oli sees Khabib Nurmagomedov (Nurmagomedovil oli eelnevalt olnud tüli McGregori sõbra ja treeningkaaslase Artjom Loboviga) ja veel mõned võitlejad, kirjutab ESPN.

McGregor suutis lõhkuda mitu bussi akent. Kõige tõsisemalt sai viga kergkaalu veteran Michael Chiesa, kes peaks laupäeval võitlema Anthony Pettisega. Klaasikillud vigastasid Chiesat nii tõsiselt, et mees viidi otse haiglasse. Lisaks sai vigastada ka Ray Borg.

29-aastane McGregor andis end paar tundi pärast rünnakut ise politseile üles. Reedel lasti vabavõitleja taas vabadusse, kui ta oli tasunud 50 000 USA dollari suuruse kautsjoni. Lisaks peab McGregor eemale hoidma vigastada saanud võitlejatest, kes olid rünnaku ajal bussis. Antud isikutega ei tohi ta suhtluses olla ka sotsiaalmeedias.

Kohtuprotsess McGregori üle algab 14. juunil. Vahepealsel ajal tohib iirlane naasta oma kodumaale. Nagu USA meedia kirjutab, siis võib McGregorit maksimaalselt oodata 11 aasta pikkune vanglakaristus.

UFC sarja boss Dana White suhtles märatsenud McGregoriga nädala lõpus tekstisõnumite vahendusel ning White'i väitel olevat McGregor kirjutanud, et Nurmagomedovile tuli koht kätte näidata ja selline vastasseis oli ainumõeldav võimalus.

Suure tõenäosusega tuleb tal kinni maksta ka tekitatud kahjud.

Mis enne seda juhtus?

Vabavõitlussari UFC otsustas neljapäeva hommikul McGregor sai kergkaalu meistrivöö enda valdusesse 2016. aasta 12. novembril, kui ta alistas New Yorgis tehnilise nokaudiga Eddie Alvareze. Seejärel ei ole ta enam vabavõitlejana aga ringis käinud. Kuna tiitel oli pikka aega kaitsmata, siis tuligi tal meistrivööst loobuda.

“Ainsana jääb tiitlivööst ilma Conor. Nädalavahetusel selgub uus meister,“ teatas UFC sarja boss Dana White eelmise nädala keskpaigas USA meediale.
Conor McGregor