Ametliku pressiteate kohaselt tutvustas WADA mitmele spordi katuseorganisatsioonile "väärtuslikku uut infot" laboratoorse informatsiooni juhtimissüsteemist LIMS - see on andmebaas, mille abil tuvastatakse Venemaa riiklikus dopinguprogrammis osalenud sportlasi.

Lausanne'is kinniste uste taga toimunud koosolekul osalesid kõrged ametnikud laskesuusa- ja suusaliidust, kuid ka näiteks FIFA-st.

Arvatakse, et Kanada juristi Richard McLareni dopinguraporti algatatud skandaali võivad olla kistud ka 2014. aasta jalgpalli MM-il osalenud Venemaa vutimehed. Moskva labori andmeid oli McLareni raporti jaoks lekitanud selle asutuse endine juht Grigori Rodtšenkov, kes varjab end praegu Venemaa võimude eest USA-s.

FIFA ütles oma pressiteates, et ootab WADA-lt lähikuudel veel lisaandmeid. Jalgpalliliidu järgmist käiku oodatakse põnevusega, sest osad 2014. aasta MM-il mänginud venelased on ka 2018. aasta finaalturniiril osaleva meeskonna koosseisus.

Oktoobris WADA käsutusse antud Moskva antidopingulabori andmebaas sisaldab testimisinfot 2012. aasta jaanuarist 2015. aasta augustini.

WADA uurimisosakonna direktor Günter Youngeri sõnul on nüüd iga alaliidu enda otsustada, mida nad nende kätte usaldatud dopinguandmetega edasi teevad. Rahvusvaheline Olümpiakomitee(ROK) nägi samu pabereid ja otsustas eelmisel nädalal Venemaa koondise 2018. aasta Pyeongchangi olümpialt eemale jätta.

Arvatakse, et Moskva laborist käisid läbi sajad positiivsed dopinguproovid, mis ülemaailmsesse andmebaasi sisestati puhaste proovidena.

Eilse koosviibimise järel Younger ajakirjanikele kommentaare jagama ei jäänud, sest kiirustas kohtumisele paneeliga, mis otsustab, millised Venemaa sportlased pääsevad veebruaris taliolümpiale neutraalse lipu all. Selle komitee juht on endine Prantsusmaa spordiminister Valerie Fourneyron.