Kokku pidasid Eesti käsipallurite klubid nädalaga 14 kohtumist, millest koguti 8 võitu, 1 viik ja 5 kaotust. Mikk Pinnoneni Islandi superkarikavõidust on meedias juttu olnud, edukaks võivad oma nädalat lugeda ka Mait Patrail, Dener Jaanimaa, Karl Toom, Marius Aleksejev ja Martin Johannson.

Uue treeneri uued skeemid sobivad Patrailile

Mõlemad meie Bundesliga-pallurid pidasid eelmisel nädalal suisa kaks kohtumist. TSV Hannover-Burgdorf koos Mait Patrailiga sai neljapäeval eriti magusa võidu, kui tulemusega 32:29 (20:13) alistati mullune Saksamaa hõbe ja kolme aasta eest Meistrite liiga võitnud SG Flensburg-Handewitt.

Eestlasest pommitaja oli üks meeskonna parimaid ja viskas 6 väravat. Tiimikaaslastest vaid Euroopa meister Kaj Häfner viskas ühe enam ja olümpiavõitja Casper Ulrich Mortensen sama palju. Pühapäeval jätkas Hannover-Burgdorf suurepärast hooaja algust kodus kui alistati mullune kuues HSG Wetzlar 30:27 (14:15). Mängus, kus võõrustaja oli veel tosin minutit enne lõppu kolmega taga, sai Patrail käe valgeks kolmel korral.

"Flensburgi vastu toimis kõik väga hästi, nii kaitse kui rünnak, Wetzlariga oli juba palju raskem ja olime pikka aega tagaajaja osas," kommenteeris Patrail. "Kui nägime kalendrit, arvasimegi, et avamängus tippklubiga mängides oleme üllatusvõimelised, aga magusad võidud olid muidugi mõlemad."

Hannover-Burgdorfi juhendab sel hooajal uus peatreener, Hispaania eest mängijana Sydney olümpial pronksi võitnud Antonio Carlos Ortega. "Uued treenerid on päris palju muutnud," tunnistas Patrail. "Kaitses mängime väga agressiivselt ja rünnakul on täiesti uued skeemid. Palju kasutame taga- ja joonemängija koostööd, mis mulle suurepäraselt sobib."

Patrail alustas avamängu tavapärasel vasaksisemise kohal, ent kui taanlasest olümpiavõitja Morten Olsen vigastada sai, siirdus hoopis mängujuhiks. "Koormust on kõvasti tulnud, Wetzlari vastu sain avapoolajal vahel kaitsefaasis puhkust, aga teisel poolajal mängisin kõik 30 minutit," kirjeldas Patrail oma suurt rolli meeskonnas.

Jaanimaale kaks, Toomile ja Aleksejevile üks võit Saksamaal

Dener Jaanimaa ja MT Melsungen said neljapäeval kirja hooaja esimese liigavõidu kui kodus alistati tulemusega 25:23 (13:11) VfL Gummersbach. Pühapäeval nopiti teine võit, alistades võõrsil tasavägises kohtumises tänavuseks hooajaks kõrgliigasse tõusnud TV 05/07 Hüttenberg 28:27 (14:14). Jaanimaa viskas kahe mänguga ühe värava, Gummersbachile.

Veel neli Saksamaal esinevat eestlast olid aktsioonis ning said tabelisse kaks võitu ja kaks kaotust. Kolmandas liigas viskas Karl Toom oma meeskonna parimana 7 väravat kui TV 1893 Neuhausen alistas hooaja avamängus võõrsil HC Oppenweiler/Backnangi 28:22 (11:12).

Samas liigas debüteeris ka kauaaegne Eesti koondise väravavaht Marius Aleksejev, kes suvel HF Springe ridadesse siirdus. Alam-Saksimaa väikelinna klubi mängis veel kaks hooaega tagasi 2. Bundesligas ja üritab nüüd sinna tagasi jõuda – meeskonda juhendab maailma- ja Euroopa meister ning endine Venemaa koondise peatreener Oleg Kulešov. Avavoorus alistas HF Springe 35aastase eestlase teise poolaja tõrjete abil TSV Altenholzi 36:31 (14:18).

Saksamaa 2. Bundesligas pidid eestlaste klubid vastu võtma kaotused. Janar Mägi ja EHV Aue jäid võõrsil 28:35 (15:20) alla ASV Hamm-Westfalenile ning Karl Roosna ja TUSEM Essen kodus kõige napimalt 28:29 (15:14) VfL Lübeck Schwartaule. Eestlased väravaid ei visanud.

Johannson alustas võiduga, Celminš kaotas superkarikamängu

Hooaja ametlikud avavisked tehti ka Sloveenias ja Rumeenias. RK Maribori Branik pidi Sloveenia superkarikafinaalis tunnistama RK Celje Pivovarna Laško 32:25 (15:13) paremust, ehkki juhtis avapoolajal pikalt. Andris Celminš oli kaotajate täpseim mees 6 tabamusega.

Rumeenia kõrgliigas sai Martin Johannsoni koduklubi Bukaresti Steaua avavoorus võõrsil 22:21 (10:9) tähtsa võidu mulluse pronksimeeskonna Turda AHC Potaissa üle. Eelmisel hooajal Steauaga 9. koha saanud Eesti koondise kapten panustas ühe väravaga.

Sarnaselt Põlva Servitiga, mängiti kogu mandril eurosarjamänge. Mikk Pinnoneni koduklubi UMF Afturelding andis EHF Cupi avaringis kodusaalis kõva lahingu tugevale Norra klubile BSK Handball Elite, kaotas ülinapilt 25:26 (15:12) ja jättis nädala pärast toimuva kordusmängu eel edasipääsulootused ellu. Pinnonen viskas Islandi klubi kasuks 5 väravat.

Jesper Bruno Bramanise uus koduklubi, Hollandi meistrivõistluste hõbe KV Kras/Volendam oli sama sarja avaringis lähedal suurüllatusele väga tugeva Makedoonia klubi HC Ohrid 2013 vastu. Mõlemad kohtumised mängis Hollandi klubi võõrsil. Laupäeval tehti 24:24 (15:13) viik, pühapäeval kaotati 23:24 (10:13). 19aastane Bramanis väravaid ei visanud.