Suuremate ootustega läheb kodusele võistlusele vastu Klaupide treeningrühm ehk Kristjan Rosenberg (10v rekord 7907 p) ja Mari Klaup (7v 6023 p). "Kuigi väikeseid terviseprobleeme ikka tuleb ette, on mõlemad hästi treenida saanud. Üldvorm on hea ning seetõttu pole põhjust väiksemaid eesmärke kui pääsu sise-EM-ile eesmärgiks võtta," sõnas Toomas Klaup.

Märtsis Belgradis toimuvale sise-EM-ile pääseb nii naiste viie- kui meeste seitsmevõistluses 16 atleeti. Neist kaheksa selgusid eelmise suve edetabelite põhjal, ülejäänud kaheksa kutset saadetakse tänavuse sisehooaja tulemustele tuginedes. Nii on eestlastest koht ammu olemas Bahamal treenival Maicel Uibol (10v 8356 p), kes plaanib Belgradis ka starti tulla.

USA-s treeniv Karl Robert Saluri (10v 8108 p) teeb hooaja esimese seitsmevõistluse sel nädalal ja loodab USA üliõpilasmeistrivõistlustele pääseda. Taavi Tšernjavski (7744 p) osaleb Tallinna võistlusel, kuid suuri eesmärke ei sea, sest keskendub suveks. Juunioride MM-pronksi Johannes Ermi (10v 7899 p U20 vahenditega) vaevab jalavigastus ning ta otsustab jooksvalt, kas veebruari alguses võistelda või mitte.

Sisehooaja jätavad vahele kolm meie mitmevõistlejat. Janek Õiglane (10v 7945 p) teeb kaasa küll üksikaladel, ent valu n-ö hüppaja põlves ei lase tal mitmevõistlusel osaleda. Samuti on tänaseks selge, et talvel ei tee mitmevõistlust vigastusest taastuv Grit Šadeiko ega Mikk Pahapill.