Proos rääkis Riias pärast MM-i avamängu 4:8 kaotust Šveitsile, kuidas Eesti treenerid ta üldse leidsid. Peatreener Argo Kungla on meedia vahendusel kirjeldanud, kuidas ta koos koondise juhtidega poolteist aastat tagasi Rootsi esimese ja teise divisjoni mängijate nimekirjades tuuseldas.

Rootsi esimese divisjoni klubi IBK Runsteni hingekirja kuuluva Proosi nimi tundus kahtlaselt eestipärane. Mehele saadeti sotsiaalmeedia kaudu päring, kas tal juhtub mõni eestlasest sugulane olema ning - jackpot! - andekas saalihokimängija toodigi Eesti lipu alla. Enne Kunglale vastamist pühkis Proos aga mitu korda silmi ja päris teiselt Eesti taustaga Rootsi mängijalt, ega tegu mitte naljaga pole.

"Mitte just paljud ei saa võimalust mängida maailmameistrivõistlustel. Eesti koondise esindamine saab olema minu CV-s kõige kõrgemal kohal!" on Proos öelnud Rootsi väljaandele Gefle Dagblad.

Proos on oma vanaisaga, kes 19-aastaselt Tallinnast Rootsi elama kolis, Eestit korduvalt külastanud, kuid eesti keelt palju õppida pole jõudnud. Treeningutel saavad väliseestlase, keda Eesti koondises on kokku seitse, suheldud ka inglise keeles. Oma esinvanemate keelt loodab ta rohkem praktiseerida lähimate päevade jooksul.

Vaata intervjuud!