Kreeka esimene värav jalgpalli MM-valikmängus Eestile sündis 2. minutil nurgalöögist, teine 61. minutil trahvikasti lähedalt sooritatud karistuslöögist. "Eelmine treener lubas standarditega tegeleda. Ei tea, miks ta seda siis ei teinud," osutas Kristal Magnus Pehrssoni tegemata jäetud tööle.

Kui väravad välja jätta, siis nägi Kristal Lillakülas kohal viibinuna platsil valdavalt positiivseid asju. "Mängulust oli olemas. Võib-olla alguses isegi liiga palju emotsiooni, mistõttu kadus esimese nurgalöögi ajal keskendumine. Siiski on selgelt näha, et väljakul on täiesti teine meeskond, kuigi mängijad on ju samad. Meeskonnal on rõõm tagasi tulnud. Nad tahavad jälle mängida. Rünnakul on meil selge plaan. Ei ole enam palli kõigutamist. Selge siht on mängida ise ründavalt, tahe väravaid lüüa koos sellega," rääkis Kristal.

"Kreeka viimase aja tulemusi vaadates - näiteks sõprusmängus võideti võõrsil Hollandit - on tegu väga korraliku meeskonnaga, aga mängupildi järgi oli väljakul kaks võrdset meeskonda. Saime nendega tegelikult väga hästi hakkama," lisas endine Levadia peatreener, praegu esiliigas Kohtla-Järve JK tegevjuhina töötav Kristal.

143 mängus Eesti koondist esindanud Kristal tõdes, et võimsus, pikkus ja jõud oli eile selgelt kreeklaste poolel, kuid sellega tuli lihtsalt leppida. Siinkirjutaja osutas Reimi poolt koondisse tagasi toodud Tarmo "Karu" Neemelole, kes tegi küll teisel poolajal platsi ääres sooja, aga jäi siiski kasutamata. "Ega me maadlema ei lähe, et paneme vastava kaalukategooria vennad peale. "Karu" roll selles meeskonnas kujunes nende kahe mängu jooksul teistsuguseks. Teda ei läinud vaja. Oleks Gibraltari vastu seis hapuks läinud, oleks ta sisse toodud," arvas Kristal.

Valikmängude debüüdi tegi eile Levadia äärepoolkaitsja Pavel Marin, keda ka Kristal pikalt on treeninud. "Natuke liiga vara ja liiga suur mäng tema jaoks. Ei saa öelda, et ta toime ei tulnud, aga liiga kaalukas mäng alustuseks. Mängukogemust on vaja juurde saada," ütles ta.

Eestil on kolmest mängust kirjas üks võit ja kaks kaotust. Ees ootab 13. novembri kohtumine Belgiaga võõrsil. Mille peale me selles valiktsüklis üldse mängime? "Selle peale, et meeskond taastaks usu sellesse, et nad on meeskond. Tulemuslikult ei ole meil enam suurt midagi kaabuga vehkida, aga me saame võtta mäng-mängult ja tõestada tiimina, et meil on olemas meeskond ja mängijad, kes suudavad mängida," vastas Kristal.