"Tulemusega kindlasti keegi ei ole rahul, aga häbeneda ei ole ka midagi. Standardolukorrad said otsustavaks, aga me näitasime esiteks endale ja ka publikule, et kodus oleme võimelised mängima sisuliselt ükskõik kelle vastu. Otsustavaks said eksimused, aga edu ei tulegi arvatavasti ühe päevaga tagasi. Selle laagri jooksul sai aga tehtud väga suur samm," rääkis Vassiljev.

Tundus, et koondisel on tagasi vahepeal närbunud mängulust ja -isu? "Ma loodan, et see hakkab olema alati ja võib-olla isegi kasvama. On näha, et selles koondises potentsiaal on olemas."

Kas võib öelda, et täna ei võitnud parem meeskond platsil? "Ütleme nii, et kindlasti mitte ei kaotanud halvem. Aga jalgpall on juba selline, et mõnikord juhtub nii. See oleks olnud väga hea algus uute treeneritega, aga kõike pole arvatavasti nii lihtne muuta. Aga me proovime ja täna oli üks neist hetkedest, kui selle kaotusega ei olnud keegi rahul just sellepärast, et mänguliselt olime vastasest paremad."

Eesti koondise vastu on viimastes mängudes palju väravaid löödud standardolukordadest. Kas see on ohu märk? "Mingis mõttes jah, aga teisest küljest on ka objektiivsed põhjused - võrreldes viie-seitsme aasta taguse ajaga on meil kasvust puudu. Sa võid kümme nurga- ja karistuslööki hästi kaitsta, aga mingil hetkel üks pikem mees hüppab ja lööb ära."

Mis tundega Vassiljev tagasi klubi juurde sõidab? "Pigem heaga. Natuke pettunud küll tulemuse osas, aga see, mis meie laagri jooksul toimus, andis jõudu juurde. Tuli enesekindlus ja soov nii kiiresti kui võimalik tagasi tulla ja järgmisteks mängudeks valmistuda."

"Nende kahe mänguga tegime väga suure sammu - võimalusi oli palju. Realiseerimine selles mängus jättis soovida, aga just see, et me suutsime täna nii palju luua, näitas meie kvaliteeti ja potentsiaali. Ma arvan, et head ajad on ees!"