Mullusel EM-finaalturniiril oli Juhkami nurgaründajatest Keith Puparti ja Robert Tähe järel kolmas number. Tänavu oli ta käe verevarustuse vaevuse tõttu sunnitud suvisest Euroopa liigast loobuma. Toona jäi jutt peatreener Gheorghe Cretuga, et Juhkamiga sügisese EM-valiksarja alagrupiturniiri ajal ei arvestata, kuid vajadusel liitub ta play-off’iks.

Esimese turniiri järel hoiabki Eesti Tšehhi järel grupis teist korda ning play-off’i pääsemine näib üsna tõenäoline. Paraku Juhkami meeskonda tugevdada ei saa, sest koduklubi Innsbrucki Hypo Tiroliga hooajaks valmistudes tekkis väike vigastus.

„Paar nädalat tagasi, kui pallitreeningutega alustasime, lõi jalapealse paiste ja arst ütles, et mingi vedelik on sees ja vajab 4-5 päeva puhkust. Varbaid liigutada ei saa ja lööb terava valu sisse. Eks natukene pingutasin üle, kiirustasin, kuna tahtmine platsile tagasi saada oli suur,“ selgitas Juhkami. „Valuvaigistite toel tegin läbi väikese valu kaasa, aga läinud nädalavahetuse mängudel läks olukord hullemaks ja viimasel kohtumisel mängida enam ei kannatanud.“

Esmaspäeval tehti uuring, mille põhjal soovitas arst teha nädalase pausi ega andnud luba koondisele vajadusel appi minna. Seega kui Eestil alagrupiturniiri järel elu ja surma peale mäng (eeldatavalt Lätiga), peavad kastanid tulest välja tooma ikka Pupart, Täht, Rauno Tamme ja Karli Allik.

Esmalt peab Eesti koondis muidugi üldse play-off’i jõudma. Enne reedel Tšehhis toimuvat otsustavat turniiri on võõrustajad kogunud 9, Eesti 5, Rumeenia 3 ja Makedoonia 1 punkti.