Aasta 2016 on Kiviojale olnud tõeliseks läbimurdehooajaks. Lisaks jõudmisele esimese Eesti naistriatleedina olümpiamängudele, õnnestus 23-aastasel Rakvere neiul esmakordselt võita ka Euroopa karikaetapp ning murda ennast nii MK- kui MM-sarja etappidel esikümnesse. Rahvusvahelise Triatloni Liidu maailmareitingus on Kivioja tõusnud 44. kohale.

Et Mehhikos oli U23 MM-i stardinimekirjas eestlannast maailmareitingus eespool vaid sakslanna Laura Lindemann, oli mõistetav, et oma hinges ja eesmärkides ei taha Kivioja leppida kindlasti vähemaga kui medalikohaga.

1,5 km ujumise ja poole rattadistantsi järel liikus Kivioja 17 naisest koosnevas peagrupis, kelle sihiks oli järelejäänud nelja ringiga püüda kinni 50 sekundit eespool liikuv jooksikute kolmik. Suuresti olümpiatriatleetide Lindemanni ja Kivioja eestvedamisel see järgneval kahel ringil ka õnnestus ning 10 km jooksuetapile suunduti juba suurema seltskonnaga.

Kohe jooksu alguses eraldus ülejäänud konkurentidest neljaliikmeline medalirong, kuhu kuulus ka Kivioja. Ent sellest rongist oli eestlanna sunnitud peagi maha astuma, kui suundus kohustuslikus korras penaltiboksi ajalist karistust kandma, mille ta oli eelnevalt teeninud esimeses vahetusalas määrusevastase tegutsemisega.

Sundpeatusega selgelt oma rütmi kaotanud Kivioja enam medalikonkrentsi sekkuda ei suutnud ning lõpetas hooaja viimase võistluse ajaga 2:01:07 viienda kohaga. Võitjaks tuli startinute seas kõrgeimat reitingunumbrit omanud, varasem kahekordne juuniorite maailmameister Lindemann, kellele Kaidil kogunes kaotus 1 minut ja 49 sekundit.

„Suutsin küll enamuse võistlusest medalikonkurentsis olla, aga tegin kaks viga. Kõigepealt, et ma penalti üldse sain - prillid või müts ei jõudnud kasti, kuigi ma ei saanud sellest ise arugi - ja teiseks võtsin ma selle penalti liiga vara. Rikkusin oma rütmi ja andsin teistele lisamotivatsiooni. Aga vigadest õpitakse ja olen järgmine kord targem,“ kommenteeris kergelt pettunud Kivioja hooaja finaalvõistluse murrangulisi hetki.

Koju naastes ootab Kiviojat ees nüüd väljateenitud puhkus, et alustada seejärel ettevalmistusi uueks olümpiatsükliks. Rios olümpiadebüüdi teinud triatleet lubas, et järgmisel hooaja keskendub ta enda ujumisoskuse parandamisele.