"Kindlasti ei läinud mäng nii, nagu me tahtsime. Kui mängid Bosnia vastu võõrsil ja lased endale nii kiiresti standardolukorrast värava, siis annab see kõik kaardid kodumeeskonnale. Väljakul oli näha, et tasemevahe on meie jaoks liiga suur - me ei jõudnud pressinguga nende poolele ja piisavalt kompaktselt enda poolele. Mõned situatsioonid tulid meie värava ees väga lihtsalt, aga see ei tähenda, et see ainult kaitsemängijate probleem oleks.

On raske rõõmu tunda, kui saad seitse, siis viis ja ei suuda kodus Maltat võita. Aga peame aru saama, et see ei ole enam see koondis, kes oli neli-viis aastat tagasi, kui me suutsime Serbia, Hollandi vastu kaotusseisust välja tulla. Kahjuks meil praegu neid lisakäike ei ole palju ja kui vastane analüüsib meid hästi, siis tekivad meil suured probleemid oma mängu ehitamisega. Kaitses ka - neli väravat standardolukordadest ei ole see, mida tahtsime."

Vassiljev ei kiirustanud Eesti hetkeolukorras süüdistama peatreeneri ja meeskonna vahelist kommunikatsiooniliini. "Pigem on ikkagi see, et meie tase on praegu see, mis ta on. Mõndasid ideid on lihtsalt raskem ellu viia."

"Ma ei ole see mees, kes ta valis ja ma ei ole see mees, kes peab talle ust näitama. Tema on treener, meie oleme mängijad ja me peame tegema kõik selleks, et selliseid häbiväärseid mänge meie ajaloos ei oleks. Peame need kaotused omavahel ära jagama, mitte et ainult üks mees on süüdi."