Rattavõistluse teeb eriliseks nii toimumiskoht kui ka kellaaeg. Nimelt alustatakse ürituseks kell 21, kui Tallinna kesklinnas asuv kaubamaja on oma uksed sulgenud.

Võistlus sõidetakse 900 m pikkusel ringil, mis 99 protsendi ulatuses kulgeb parkimismaja sees. Mööda kaldkorruseid sõidetakse kõige kõrgemale korrusele ning seejärel mööda spiraali alla. Vaid uuele ringile minekuks sõidetakse hetkeks parkimismajast välja. Start ja finiš paiknevad esimesel poolkorrusel.

„Põhiarvestuses võib startida nii mägi- kui ka maanteerattaga, kuid sõidu iseloomu ja betoonrada arvestades annab eelise mägiratta kasutamine. Loomulikult on eraldi arvestus fatbike'i omanikele,“ lausus EventRent Elamussõitude Sarja peakorraldaja Mihkel Reile.

Esmalt sõidavad kõik osalejad kolme ringi pikkuse (ca 3 km) kvalifikatsioonisõidu eraldistardi põhimõttel. Seejärel jagatakse osalejad lähtuvalt eelsõidu aegadest MTB sõidu A-, B- ja C-finaalidesse ning fatbike'ide kasutajad fatbike'i sõidu A-, B- ja C-finaalidesse.

„Stockmanni parkimismajas on ka varem võidu sõidetud. 2011. aastal peeti seal Fakto Auto Tallinna Rattafestivali raames Stockmanni Kriteerium ja saadud positiivne kogemus julgustas meid seda formaati uuesti proovima,“ selgitas Reile.