16-aastane Ets on poksiga tegelenud kõigest neli aastat, kuid omab sellest hoolimata Eesti noorte meistrivõitlustelt kahte hõbe - ning kahte kuldmedalit. Seejuures viimased kaks aastat on ta lõpetanud justnimelt kullal.

"Ma nimetaks teda Eesti poksi Kenneth Raismaks," võrdleb poksikoondise peatreener Ervin Kade Etsi samuti Tartus sporditeed alustanud ning hiljuti paarismängus noorte Wimbledoni võitnud tennisetalendiga. "Äärmiselt talendikas, osav ning suudab hästi oma keha valitseda. Väga pikk siruulatus. Temaga annab individuaalset tööd teha ning kuna ta otsustas sügisest Audentesesse õppima asuda, on see märk sellest, et ka ta ise soovib edasi areneda. Rõõm, et ka vanemad toetavad."

Etsi on seni vorminud Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi poksitreener Hannes Tamm, kelle juurde noormees 2012. aastal trenni sattus. "Sattus trenni koos sõpradega, kes ta kaasa võtsid. Äärmiselt vaikne noormees, trennis pole teda peaaegu kuuldagi - ta ei virise kunagi ning on äärmiselt töökas," iseloomustab poksitalenti treener Tamm.

Sarnasused Karlsonitega

Vennad Karlsonid on mõlemad üle 190 sentimeetri pikad ning oskavad hästi oma pikkust ringis ära kasutada. Sarnaste mõõtmete suunas liigub ka Ets ning võrdlusi võib tuua teisigi.

"Richard on jõuline distantsilt poksija ning äärmiselt tugeva peaga, mis on poksis väga oluline. Tugevateks külgedeks on kindlasti tema otselöögid ja võitluslikkus ning ta on väga julge! Tal pole vahet, kelle vastu ta ringis astub," iseloomustab Tamm. "Ta on oma kasvu ja ea kohta väga tugev. Kuna ta on kasvueas, siis tehnikaga peab kõvasti tööd tegema."

Järgmise suure sammuna loodab koondise peatreener Kade Etsi edukalt esinemas näha noorte olümpial Buenos Aireses, mis toimub kahe aasta pärast.

"Temas on talenti suurvõistlustel medalite eest võidelda!" usub Tamm. "Kindlasti on ta tulevikus üks Eesti arvestatavamaid raskekaalu poksijaid, kui ta seda väga tahab."

Karlsonid haarasid medaleid mitmetelt rahvusvahelistelt poksiturniiridelt. Näiteks säravamad tulid sõjaväelaste- ja üliõpilaste maailmameistrivõistlustelt. Kuid olümpiakohta vennad välja ei võideldnud, kuigi jõuti väga lähedale. "Karlsonid on väga tublid poksijad, kuid sisimas tahaks loota, et need tulemused, mida on Karlsonid saavutanud, teeb Richard üle," loodab talendi esimesena särama aidanud Tamm.