Jüri Tamm omab mitmekülgset ja kõrgetasemelist spordijuhtimise kogemust nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Lisaks tänasele EOK asepresidendi staatusele on ta on olnud EOK asepresident ka aastatel 2001-2008. Ta on olnud aastatel 2001-2005 Euroopa Olümpiakomitee juhatuse liige ja sportlaskomisjoni esimees. Aastatel 2012-2015 töötas Tamm Ukraina Olümpiakomitee peasekretärina. Jüri Tamm on Eesti Olümpiasportlaste Ühenduse president ja Maailma Olümpialaste Ühenduse asutajaliige.

Komisjoni juhiks valitud Jüri Tamme sõnul on Eesti osalemine olümpialiikumise Euroopa katusorganisatsiooni töös väga oluline. „Meil on võimalus mitte ainult kaasa rääkida Euroopa spordile olulistel teemadel, vaid olla teatud mõttes ka veduriks,“ rõhutas Tamm komisjoni juhi rolli olulisust ja lisas: „Spordisektorit märgatakse ja tunnustatakse Euroopas aina enam, millega seoses kaasneb aga ka suurem vastutus. Lisaks tervislike eluviiside ja liikumisharrastuse edendamisel on sport tõusmas aina olulisemaks diplomaatiliseks instrumendiks EL sise- ja välissuhete arendamisel.“. Tamme sõnul on EOC EL komisjoni töölaual ka dopingu vastase võitluse ja kokkuleppemängudega seonduvad teemad, samuti sportlaste karjääri ja võrdset kohtlemist käsitlevad projektid.

„Kindlasti jõuame komisjoni töös ka selleni, et kuidas kaasa aidata Eesti EL eesistumise perioodi spordi valdkonnateemade valikusse. Tegemist jätkub ja kindlasti peaks sellest väljundist kasu saama nii EOK kui kogu Eesti sport,“ kirjeldas lõpetuseks komisjoni tegevuse võimalikku mõju Eestile Jüri Tamm.

EOC Euroopa Liidu komisjon on EOC struktuuri osa, mis arendab suhtlust, infovahetust Euroopa Liidu institutsioonide ja EOC vahel, ja esindab ning koondab EL liikmesriikide olümpialiikumisega seotud seisukohti ja ettepanekuid organisatsiooni sees. Euroopa Liidu komisjoni töölaualt käivad läbi väga erinevad teemad. EOC tegevuseks on soovitusi antud näiteks seoses andmekaitse, hea juhtimise tava juurutamise ja ka Euroopa viisapoliitika küsimused ehk küsimustega, mis ühel või teisel viisil ka spordi arenguga tihedalt seotud. Spordi siseselt on kõige olulisemad teemad alaliselt spordi rahastamise suurendamise võimalused läbi Euroopa Liidu erinevate programmide, korruptsiooni ohjamise võimalused ja dopingu vastane võitlus ning sporditulemustega manipuleerimine.

Komisjoni varasem juht oli EOK eelmine president Neinar Seli, kes valiti ametisse 2014. aastal.