Kodupubliku ees on stardis Martin Allikvee, kes on peamiseks eesmärgiks seadnud kodustele rivaalidele võimalikult kõva konkurentsi pakkuda. “Lähen nautima ja proovin võistlust võtta pingevabalt,” lausus Allikvee. “Pärast Londoni EMi ja Leedu meistrivõistlusi on enesetunne super. Eriti just vaimselt. Suur rõõm on selle üle, et peale pikka ja rasket tööd olen suutnud häid aegu näidata,” lisas Allikvee, kes parandas tänavu kevadel 200 meetri rinnuliujumise Eesti rekordit.

Stardis on ka Londoni EMil eestlastest parima individuaalse koha saanud Ralf Tribuntsov. Igapäevaselt Ameerikas elav ja treeniv Tribuntsov on otsustanud sellel suvel püsivamalt kodumaal treenida. “Pole pikemat aega enam Eestis paiksemalt olnud ja treeninud, siin on ikka väga mõnus,” lausus Tribuntsov. “Eesti meistrivõistlustel tahan näidata paremaid aegu kui EMil ja teha korralikud stardid,” lisas ta. “Londoniga võrreldes tunnen ennast kõvasti paremini, olen füüsiliselt tugevam ja paremas vormis.”

Võistlustele lisab pinget ja närvikõdi ka Ujumisliidu toetaja EuroPark, kes on välja pannud rahalised preemiad. Rahaliselt toetatakse kolme Eesti mees- ja naisujujat, kes teenivad kõige kõrgemad FINA punktid. EuroPark'i poolt jagamisele minev summa on 1800 eurot.

Eesti meistrivõistlused toimuvad Tallinnas Kalev SPA veekeskuses. Kõigil kolmel võistluspäeval algab hommikupoolne programm kell 9.30 ja õhtupoolne programm kell 17.00.