Bulgaarias toimunud turniiril alistati esmalt 3:0 Albaania, seejärel 3:2 Taani ning lõpetuseks ka 3:1 võõrustajad. Turniiri vaieldamatu staar oli koondise punktimasin Nikola Gjorgiev. Endine Ardo Kreegi klubikaaslane kogus "soojenduseks" Albaania vastu 23 punkti, lüües 32 tõstest punktiks 19. Maratonmängus Taaniga, kus viimane geim lõppes seisuga 20:18, sai pallur 76 (!) tõstet, millest ta lõi maha 40. Lisaks kaks ässpallingut ja üks blokipunkt. Võiks ju eeldada, et päev hiljem sai ta kergema tööpäeva, ent võta näpust. Raudmees Gjorgiev paugutas Bulgaaria B-koondise vastu 33 punkti, saades sel korral 55 tõstet. Võistkonna kapteni kolme kohtumise saldo oli seega 163 tõstet, 99 punkti ja efektiivsusnäitaja +75!

Avaringi suurimad ebaõnnesõdurid olid kindlasti taanlased. Esmalt kaotasid nad 2:0 eduseisust Bulgaariale ja viiegeimilise kohtumise kaotus tuli vastu võtta ka Makedoonialt. "Olen ülimalt pettunud. Me ei suutnud mitte kuidagi Gjorgievit peatada. Ta on suurepärane mängija ja kuigi olime spetsiaalselt tema vastu mängimiseks valmistunud, ei olnud me ikkagi valmis," nentis kohtumise järel taanlaste peatreener Mikael Trolle.

Albaania jaoks lõppes avaturniir kolme 0:3 kaotusega. Esimese vaatuse järel on Makedoonial kolm võitu ja kaheksa punkti, Bulgaarial kaks võitu ja viis punkti, Taanil võit ja viis punkti. A-alagrupi teine turniir toimub neljapäevast laupäevani Makedoonias, mis tähendab, et kahe viimase Rakveres mängitava vooru jaoks on teise alagrupi lõplikud seisud juba teada, kirjutab volley.ee.

Bulgaarias Varnas 1.-2. juulini toimuvale finaalturniirile on koha juba taganud võõrustajad. Neile lisanduvad mõlema alagrupi võitjad ja parem teise koha omanik. Euroopa liiga võitja tagab 2017. aastaks koha Maailmaliigasse.

Rakvere turniiril on Eesti vastasteks Luksemburg, Austria ja Valgevene. Kõik meie meeskonna kohtumised algavad kell 19:10. Päeva esimesed mängud stardivad 16:00. Piletilevi kaudu saavad fännid endale juba ka pileteid osta. Võistluste pass ehk kolme päeva pilet, millega pääseb vaatama kõiki mänge, maksab 12 eurot, sooduspilet pensionäridele, tudengitele ja õpilastele 8 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad mänge vaatama piletita.

Päevapilet, mis annab võimaluse vaadata kaht mängu ühel mängupäeval, maksab 5 eurot, sooduspilet pensionäridele, tudengitele ja õpilastele 3 eurot, kuni 12-aastased lapsed pääsevad mänge vaatama piletita. Pääsmeid saab osta SIIT.