„Selle 35 aasta jooksul oleme kanda kinnitanud kui Baltikumi ja Ida-Euroopa üks olulisemaid ja rohkemaarvulisi maanteesõite,“ ütles võistluste direktor Indrek Kelk. „Viimastel aastatel pole Rattaralli osalejate arv enam kasvanud, kuid on hea meel, et välja on kujunenud stabiilne osalejaskond, kes ikka ja jälle hea meelega Tartu Rattarallile tagasi tulevad“.

Eile noppis 35. Tartu Rattaralli võidu soomlane Matti Manninen kõige napimalt fotofinišiga eestlase Mihkel Räime ees, kellele järgnes Silver Mäoma. Naistest oli kolmandat aastat järjest kiireim Liisa Ehrberg.

Kokku läbis eile 135km pikkuse distantsi 1535 ja 56km distantsi 2033 ratturit. Võistluste direktori Indrek Kelgu sõnul võib üldjoontes Rattaralli korraldusega rahule jääda. Ainsa selge paranduskohana tõi ta välja stardikorralduse.

„Lühikese ja pika distantsi startide vahe oli pool tundi ja kuigi antud marsruutide puhul oli see aineõige lahendus, siis jäi pooletunnine vahe siiski napiks. Stardikoridoridesse liikumine 135km stardi eel muutus kohati rahmeldamiseks ja pingeliseks,“ sõnas ta. „Korraldajate ja osalejate närvide säästmiseks stardi eel peame tulevikus ilmselt nii väiksest kahe stardi vahest loobuma“.

Laupäeval olid stardis TILLUsõidu ja MINIralli osalejad, kokku sõitis laupäeval Tartu linnatänavatel 3230 nooremat rattasõpra. Nädalavahetus sai aga alguse reedel, kui kahepäevase Tour of Estonia üldvõidu noppis poolakas Grzegorz Stepniak (CCC Sprandi Polkowice). Parima eestlasena oli Mihkel Räim kolmas. Kokku oli kahel päeval stardis 15 meeskonda 103 sõitjaga.

Pärast Rattarallit kerkisid Tartu Maratoni Kuubiku liidriteks naistest Sille Puhu ja meestest kahekordne Tartu Nelikürituse võitja Allar Soo.

Järgmine Kuubiku maraton on 10. Tartu Rulluisumaraton, mis toimub 21. augustil. Valida saab 42km, 21km ja 10km pikkuste distantside vahel.