Loo peategelane on Londonis ühes erakliinikus töötav Mark Bonar, kes väljaande andmetel aitas kaasmaalastel nii EPO-t, steroide kui kasvuhormoone hankida. The Sunday Timesi info põhineb Bonari telefonikõnedel, mida ajaleht pealt kuulas.

Kuue aasta jooksul on 38-aastase Bonari visiidil käinud väidetavalt nii Londoni Arsenali, Londoni Chelsea kui Leicester City jalgpalliklubi mängijad, kuid lisaks ka näiteks Tour de France'il võistelnud ratturid ja profipoksijad.

Sunday Times tunnistab, et neil pole otseseid tõendeid Bonari n-ö ravikuuridest. Samuti ei saa nad kuidagi tõestada, et nimetatud jalgpalliklubid oleksid Bonari koostööst mängijatega teadlikud olnud.

Ühendkuningriikide Antidopingu juhi Nicole Sapsteadi sõnul on organisatsioon Sunday Timesi väidete tõttu "sügavalt mures ja šokeeritud".

Kohalik antidoping sai Bonariga seotud kahtlustest teada tegelikult juba kaks aastat tagasi, kui üks sportlane oli vihjanud neile, et antud arst määras talle sooritusi parandavaid aineid.

Sapsteadi sõnul ei võtnud Antidoping toona midagi ette, kuna see ei kuulunud nende tegevusalade kohta, vahendab Reuters. Nimelt tohib organisatsioon tegeleda vaid selliste inimeste uurimisega, kes kuuluvad mõne konkreetse spordiala juurde. Samuti ei andnud Antidoping toona infot edasi ametivõimudele, kel olnuks võimalus asjaga tegelema hakata.

"Olen šokeeritud ja väga mures," sõnas Suurbritannia kultuuri- ja spordiminister John Whittingdale eile intervjuus BBC-le. "Palusin alustada kohe uuringut, kui kuulsin sellest ja sain teada, mida teha, et Suurbritannia spordis puhtus tagada. Me ei kõhkle: kui vaja, oleme valmis karistusi määrama."