U23 naistest näeb nädalavahetusel Tartus võistlemas tänavu juba kahel korral naiste teivashüppes Eesti rekordit uuendanud Reena Kolli (KJK Visa). Hooaja avastardi kuulitõukes teeb 2013. aasta juunioride EM-pronks Kätlin Piirimäe (Koigi KJK). Naiste kaugushüppes on stardis kolm naist rekordiga üle 6 meetri. Mullu 6.26 hüpanud Tähti Alver (Nõmme KJK) teeb lisaks kaugushüppele oma tänavuse sisehooaja avastardi ka kolmikhüppes. Käimasoleval sisehooajal uueks isiklikuks rekordiks 6.12 hüpanud Aet Laurik (KJK Tipp) stardib ka 60m sprindidistantsil. Isikliku rekordiga 6.11 tuleb kaugushüppesektorisse Kristella Jurkatamm (Tallinna SS Kalev). Lisaks võistleb Jurkatamm ka kuulitõukes. Oma esimesi U23 Eesti meistritiitleid püüab 60m ja 200m sprindis mullune juunioride EM koondislane Õilme Võro (KJK Lõunalõvi). Võro teeb kaasa ka kaugushüppes.

U23 meeste arvestuses asuvad teiste hulgas starti meie mitmevõistlejad Janek Õiglane (Audentese SK) ja Kristjan Rosenberg (EMÜ SK) ning hiljuti ajateenistuse läbinud Taavi Tšernjavski (SK Elite Sport). Õiglasel on kavas 60m sprint, kõrgus- ja teivashüpe. Rosenberg asub starti kõrgus-, kaugus- ja teivashüppes ning Tšernjavski teeb kaasa 800m jooksus ja kuulitõukes. Lisaks mitmevõistlejatele on samuti stardis mulluse U23 EM koondislased Karl Koha (Haapsalu KJK) kuulitõukes ning Keiso Pedriks (Tallinna SS Kalev) 60m tõkkejooksus.

Naisjuunioride vanuseklassis tuleb 60m jooksus ja 60m tõkkejooksus meistritiitleid nõutama Kreete Verlin (SK Fortis). Samuti kahe meistritiitli eest tuleb võitelma Hanna-Mai Vaikla (KJK Lõunalõvi), kes stardib nii kuulitõukes kui kaugushüppes vanuseklassi hoooaja edetabelijuhina.

Meesjuunioride vanuseklassis asub starti tänavune juunioride 7-võistluse Baltimaade meister Kristo Simulask (Haapsalu KJK), kel kavas 60m sprint, kõrgus- ja kaugushüpe. Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev) konkureerib meistritiitlitele viiel alal – 60m ja 300m sprindis, 60m tõkkejooksus ning kõrgus- ja kaugushüppes. Hiljuti suvise juunioride MM normatiivi täitnud Jander Heil (KJS Sakala) saab meistrivõistlustel kuulitõukesektoris kokku kõva koduse konkurendi Kert Piirimäega (Koigi KJK). Favoriidina 800m ja 3000m jooksus stardib möödunud aasta detsembrikuus Euroopa krossijooksu MV ristsed saanud ja seejärel kohe 800m jooksus A-klassi siserekordi püstitanud Deniss Šalkauskas (KJK Atleetika). Vennad Sander ja Martin Moldau (KJK Vike) stardivad vastavalt 60m tõkkejooksus, teivashüppes ja kuulitõukes ning 60m, 60m tõkkejooksus ja kuulitõukes. Möödunud sisehooajal veel A-klassis teenitud 3 medali kõrvale püüab nüüd juunioride MV medalite näol lisa hankida Johannes Erm ( SK Leksi 44), kel kavas 60m ja 300m sprint ning kolmikhüpe.

Väljaspool arvestust teevad kaasa OM-koondislane Jaak-Heinrich Jagor (Tartu SS Kalev) 400m jooksus, kiirjooksu alarühma juht Rauno Kirschbaum (SK Altius) 60m tõkkejooksus, tulemusega 7.64 kaugushüppes hooaja edetabelit juhtiv Henrik Kutberg (Audentse SK), 800m jooksus hooaja liider Raimond Valler (TÜ ASK) ning 8-kordne individuaalne sprindidistantside Eesti meister Richard Pulst (Audentese SK) 60m jooksus.