Ka eelmine rekord kuulus Kollile - kolme aasta eest hüppas ta 4.24. 19-aastane sportlane ületas täna Lasnamäe spordihallis kõrgused 4.00, 4.20 ja 4.30 kõik esimesel katsel. Järgmist kõrgust Koll ei peale panna ei palunudki, vaid kuulutas võistluse sedapuhku lõppenuks.

Mida tähendab naiste teivashüppes 4.30? Just äsja viis ameeriklanna Jennifer Suhr naiste siserekordi 5.03-ni. Hooaja edetabelis jagab Koll 30. kohta. Temast nooremaid sportlasi on edetabelis vaid üks - täna Euroopa juunioride rekordi 4.71ni nihutanud 17aastane soomlanna Wilma Murto. Portlandi sise-MMi norm on hirmus krõbe, koguni 4.71. Rio olümpianorm on leebem, 4.50. Kõige reaalsemaks suviseks eesmärgiks võiks Kollile olla siiski Amsterdami EM-norm 4.40.

"Selge see, aga ei tasu maha matta ka lootust täita Rio norm," sõnas Reena Kolli treenerist isa Hanno, kelle sõnul hooaja avavõistlusel mingeid suuri eesmärke ei olnud. "Oli vaja proovida uusi teibaid võistlusolukorras. Eesmärgiks oli 4.20."

"Võib öelda, et rekord oli boonuseks. Muidugi on mul selle üle väga hea meel!" lisas Reena Koll. Tema sõnul sündis uus rekord tänu hiljuti hangitud Spiriti teivastele, varem kasutas Koll Nordicu teibaid. "Sain uued teibad neli nädalat tagasi. Need on elastsemad ning sobivad minu pikkuse ja võimetega."

Paraku said isa ja tütar täna kinnitust, et võistlustel kasutatud teivas jääb suurematel kõrgustel pehmeks. "Tundsin seda juba 4.30 ületades," nentis Reena Koll.

Jagor heas vormis

Jagor läbis 300 meetrit 34,56 sekundiga ehk oli 41 sajandikku kiirem oma aastatagusest tippmargist. Võitu Jagor siiski ei saanud, esikoht kuulus täpselt sama aja juures Jakob Goroškole. Eesti kõigi aegade edetabelis tõusid nad jagama 8.-9. kohta, kiireimat aega sel harva kavas oleval võistlusmaal on näidanud Rasmus Mägi – 33,62 sekundit.

Meeste 60 meetri jooksu võitis 6,87 sekundiga Kaspar Mesila, sama pika tõketega distantsi läbis Keiso Pedriks 7,96 sekundiga. Naiste kuulitõukes oli 15.87ga parim Anu Teesaar, meeste kolmikhüppes piisas Igor Sjuninile võiduks 15.65st. Naiste kõrgushüppes tõi Audentese spordiklubile esikoha 1.80 ületanud Grete Udras.

Meeste kõrgushüppe võitis Deniss Tšernobajev, kes ületas 2.11. 17aastane mitmevõistleja Hans-Christian Hausenberg lisas oma rekordile ühe sentimeetri, 1.96 andis talle viienda koha. Ta testis ka sprindivormi, saades 60 meetri jooksus ajaks 7,09 sekundit.

Kõiki tulemusi näed SIIT.