Nagu toitumisnõustaja Galina kinnitas, ei ole tarvis piduroogadest midagi tingimata välja jätta, tuleb vaid jälgida portsjonite suurust. Seda siis püüdsin ka hoolikalt teha. Tunnistan, et korra suutsin end kogemata siiski “üle süüa”.

Kui ma seda kaalu nüüd vaatasin (täna 86 kilo), siis korraks ehmatasin. Kohe võtsin ühenduse Kaspariga, et asjast aru saada. Sain kinnitust, et kõik on korras. Nimelt, toitumisega saab kaalu kaotada ja treeningutega lihasmassi kasvatada ehk siis paralleelselt toimetades olen hetkel punktis, kus kaalu järgi justkui midagi ei lähe aga püksirihma tõstsin ühe augu võrra juba koomale. Sõbrad ütlevad, et mu hamstri põskedest hakkavad talvevarud vaikselt kaduma Järelikult on suund õige ja tuleb kindlalt jätkata. Enesetunne läheb iga nädalaga paremaks.

Seekord räägin rohkem toidust. Kuna klassikalised pühaderoad on üsna koormavad, siis soovitan nüüd pöörata suunda rohkem mere poole. Kala ja muud mereannid on see pisike trikk, mis on kehale kerged ja sõbralikud. Valisin puhtalt põnevusest välja kaheksajala ning sinna juurde veidi rahulikuma külmsuitsulõhe.

Mõlemaga saab teha suurepäraseid salateid. Kinnitan, et kaheksajalg on keskmise kodukoka poolt täiesti teostatav. Keedetud kaheksajalga võid süüa kohe soojalt (Pulpo A la Gallega) kuuma ahjukartuliga, maitsestades esimese suitsutatud paprikaga või siis külmade õhukeste viiludena (Carpaccio de Pulpo) salatipadjal. Mõlemal juhul on omal kohal sidrunimahl, millega kaheksajalga kasta. Lisaks veidi soola ja värskelt purustatud pipart.

Külmsuitsulõhe sobib nii täistera röstsaiale, kui salatipadjale. Kastmeks on hea lisada sidruni, balsamico ja oliivõlisegu. Salatipõhja panen ma peamiselt paprikat, kurki, avokaadot, spinatilehte, punast sibulat, tomatit. Vastavalt roale passib juurde lisada oliive või päikesekuivatatud tomatit, kikerherneid.

Näljutamine ei aita kaasa kaalu kaotusele. Samas, süües korralikult hommikust, lõunat ja kerge õhtusöögi ning lisades sinna vahele mõned vahepalad, on keha rahulik ning omastab söödud toidust vaid hetkel vajaliku osa. Treeningu lisamisel toimub ka rasvapõletus.

Mul on selle hommikuse pudruga siiani probleeme. Vahel söön isuga aga igapäevaselt lihtsalt ei suuda. Eesmärk on keha tööle panna ja siit siis ka mõned soovitused. Hommikul ärgates esmalt juua 0,5 liitrit vett, et keha käivitada ning siis ca 30min pärast siiski süüa midagi.

Vahepalaks sobib täiesti uus Valio PRO Feel proteiinikohupiimakreem, mis on välja töötatud koostöös Eesti kulturismi ja fitnessi meistrivõistluste 17. kordse võitja Ott Kiivikasega. Suhkruid lisatud ei ole aga ühes portsjonis on 21,4g valku, mis on oluline just lihaste kasvamiseks.

Uue aasta saabumisega on kindlasti paljudel plaanis trenni minna. Kuidas aga säilitada motivatsioon ning jõuda lubatud tulemusteni?

  • Ära võta liiga palju korraga ette, lase muutustel toimuda mõistlikus tempos. Alusta pigem 2 korda nädalas treenimist 4 korra asemel
  • Naudi treenimist! Treeningu mahtu võid kasvatada ajapikku.
  • Treeni koos sõbraga, üks innustab teist ja vastupidi. Samuti on kohustus trenni minna suurem.
  • Kasuta personaaltreeneri abi, nii on tulemused kõige kiiremad ja treening ohutum

Harjutusi:

  • Rinnalt surumine kangiga - kang rinna alaosasse, abaluud vastu pinki, jalad kõvasti maas, arendab rinnalihast ja triitsepsit.

  • Allasurumine - hoia kerelihased pinges ja suru küünarvars sirgeks. Isoleeeib triitsepsi.

  • Kangitõste - kere jälle tugev, kõverdada käsi. Isoleeerib biitsepsi.

  • Kogu keha harjutus - Arendab tasakaalu. Treenib õlga ja ka kere keskosa, millega peab kogu liigutust stabiliseerima


Toitumisnõustaja Galina Holmari nõuanded

Oled näinud kedagi, kes oleks paksuks läinud ühe päevaga? Aga ühe päevaga kõhnaks saanud? Tõenäoliselt mitte. Alustada võiksid sellisest nimekirjast:

  1. Õhtusöök võiks olla kergem kui lõuna. Hästi sobivad supid, näiteks kanasupp või suvikõrvitsa püreesupp.
  2. Limonaadide ja mahlade asemel, kuhu on lisatud suhkrut, võiks juua vett. Kui niisama vesi ei maitse, pane klaasi sidruni viil või paar külmutatud vaarikaid.
  3. Vahepalakas eelista köögivilju, puuvilju või röstimata pähkleid. Küpsiseid, komme, šokolaade ja saiakesi võiks olla võimalikult vähe.
  4. Järk- järgult vahetage välja tavalised rafineeritud (valged) riis, makaronid, sai ja kiirkaerahelbed täisteratoodete vastu.
  5. Rohkem köögivilju! Proovi üks päev nädalas ilma lihata hakkama saada. Liha asemel söö rohkem köögivilju.
  6. Proovi uusi retsepte.
  7. Vali piimatooted, mis on maitsestamata.
  8. Tahad enne magamaminekut hirmsasti võileiba? Tee 20 kätekõverdust enne külmkapi avamist. Reeglina kaob soov süüa-veel-midagi-maitsvat ära. Või siis saad veel tugevamaks!

Suvikõrvitsa püreesupi retsept

Üheks portsoniks on vaja:

  • 200 g suvikõrvitsat
  • 1 küüslauguküüs
  • 250 ml juurvilja-või kanapuljongit

Pane poti põhja veidi oliiviõli, lõika küüslauk väikesteks tükkideks ning lisa potti. Lõika suvikõrvits ratasteks. Kui tunned küüslaugu lõhna, pane suvikõrvits samuti potti ja pruunista õlis ca 3 minutit. Lisa juurde puljong ning keeda tasasel tulel 8-10 minutit, kuni suvikõrvits on pehmenenud. Purusta blenderis või saumikseriga. Üks portsjon on ca 140 kcal.

Jaga
Kommentaarid