Hiljuti lahkus Bigbankist poolte kokkuleppel koguni kaks nurgaründajat – Kollo ja brasiillane Iurgen Hummes Specht. Kui vahetusmängijaks jäänud Spechti lahkumine oli üsna oodatav, siis Kollo minek tuli suurema või väiksema üllatusena kõigile. Ka asjaosalistele endile. "Jah, võibolla tuli küll ootamatult, et praegu nii vara lahku läksime," nentis peatreener Oliver Lüütsepp. Sama meelt oli ka Kollo.

Mis siis ikkagi juhtus? Lüütsepa sõnul polnud tegu äkkotsusega, lumepall veeres vaikselt juba kuu aega. Seetõttu ta katsetaski sel positsioonil Henri Treialit. Lõpuks sai mõlemale osapoolele selgeks, et koostöö ei suju loodetult ning lahkuminek oli ühine otsus. „See ei olnud ainult mängija initsiatiiv. Ootasin temast rohkem,“ tunnistas Lüütsepp. „Uskusin, et ta võtab enda kanda suurema liidrirolli ja vastutuse. Kuna ta seda ei suutnud teha, ei olnud päris sada protsenti pühendunud ning hingega asja juures, siis sellest tekkisid ka ebakõlad.“

Mingi rahulolematus natuke pärssis mu tegevust.
Kristo Kollo

Edaspidi rannavõrkpallile keskenduv Kollo möönis, et ei jäänud ka ise etteastetega rahule ja tundis end seetõttu meeskonnas veidi ebamugavalt. „Kuidagi ei sujunud, ma polnud rahul mängupildi ega enesetundega. Pean silmas ennast. Mingi rahulolematus natuke pärssis mu tegevust,“ tõdes Kollo, kes mullu aitas Bigbanki Balti meistriks, pannes finaalmängule pealöögiga meeldejääva punkti.
Kui suvisest põlveoperatsioonist on ta nüüdseks korralikult taastunud, siis keskpärasest vormis on siiski ka tervisehäda süüdi. Saalitreeninguid alustades tekkis radikuliit, mis tõttu on nurgaründaja vasak jalg jäänud teisest nõrgemaks.

Juba täna alustas Kollo Nõo sisehallis rannatreeninguid, sest maha pole maetud lootust jõuda koos Rivo Vesikuga Rio olümpiale. Sparringupartneriteks on Kollole esialgu Karl Jaani ja Rain Raud, mehi juhendab Kristjan Kais. Kollo pikemad plaanid olümpiahooajaks ettevalmistuse ja võimalike treeninglaagrite osas pole veel täpselt paigas.

Spechti lahkumise puhul tuli lõplik initsiatiiv mängijalt endalt. Lüütsepa sõnul oli põhjuseid mitu – leegionäri tagasihoidlik palganumber; mõistagi polnud brasiillane õnnelik, et sai vähe platsile; stressi tekitas ka paberimajandusega tekkinud probleem, mille tõttu ta elamisluba viibis. „Lõpuks kaotasid selle diiliga kõik. Meie maksime talle neli kuud ikkagi mingit palka, lisaks elamise ja lennupiletid, aga mängijat ei saanudki. Tema ootas kindlasti midagi muud ja oli pettunud, et asjad ei toiminud,“ lausus Lüütsepp.

Kas otsite uusi nurgaründajaid või ajate läbi olemasolevate meestega? „Praegu on selles küsimuses aeg maha võetud. Võimalused on 50-50,“ vastas Lüütsepp. Kuna nüüdseks on võetud selge siht Eesti koondise temporündajast Henri Treialist nurgamees koolitada, ei taha ta temalt mänguaega ära võtta. Sama kehtib Markus Uuskari kohta. „Meie eesmärgiks on sel ajal siiski noori mängijaid arendada. Me mõtleme seda päris tõsiselt. Võib-olla mul endal läks ka natuke karikamängude ajal fookus käest ära ja mõtlesin liiga palju tulemuse peale,“ tunnistas Lüütsepp.

Lisaks Treialile ja Uuskarile on nurgaründajatest tema käsutuses veel Stefan Kaibald, kuid näpuvigastuse tõttu peab noor pallur veel poolteist nädalat platsilt eemal olema.