"Me läheme hooajale vastu positiivsete tunnete ja meeleoluga. Meie rahvusvaheline Team Haanja - ehk siis Aleksei Poltoranin ja kaheksa Eesti suusatajat - on läbinud korraliku ettevalmistusprogrammi," rääkis Kasahstani tippsuusataja Aleksei Poltoranini tiimi juhina töötav Alaver.

"Aleksei [Poltoranini] hooaja peaeesmärk on hea esinemine Tour de Skil. Konkreetne eesmärk on võita ka järgmise olümpia peaproov 50 kilomeetrit klassikalises tehnikas Holmenkollenis," avaldas treener eelseisva hooaja eesmärke.

Eesti sportlaste sihte kirjeldas Alaver järgnevalt: "Team Haanja sportlased teevad kõik endast oleneva, et eeloleval hooajal näidata oma tulemustes progressi, esindamaks Eesti suusatamist rahvusvahelisel areenil väärikalt. Olen kindel, et näeme huvitavate Eesti suusatajate esiletõusu - pean silmas sprindipoolelt Marko Kilpi ja distantsipoolelt universaalset Alvar Johannes Alevit."

Ta jätkas: "Andreas Veerpalu on näidanud suve jooksul selget progressi kõikides testides. Triin Ojaste ettevalmistuses näeme ka positiivseid märke. Teatavasti Sotši olümpia teatesõidu 10. koha mehed - Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Karel Tammjärv, Raido Ränkel - on sel hooajal ettevalmistusse panustanud väga tõsiselt ja ma olen kindel, et nad rõõmustavad Eesti spordisõpru ka heade tulemustega."

"Sportlastel tuleb ka endal aega ja ressurssi treeningtingimuste loomisele kulutada"

Mille poolest tänavune hooaega aga eelnevatest erineda võiks? Erinev aasta on selles osas, et sportlased on senisest rohkem - eriti 4 vanemat meest - panustanud koostöös Toomas Annusega tiimi loomisse. Seeläbi soovitakse sinna luua oma sponsorstruktuur, mille eesmärgiks on tagada konkurentsivõimelised ettevalmistustingimused."

"Kui veel lihtsamalt öelda, siis sportlased on enda jaoks rohkem selgeks teinud tippspordi köögipoole. Nad on näinud, et väikeses ja suht vaeses spordiriigis on möödapääsmatu, et sportlastel tuleb ka endal panustada aega ja ressurssi treeningtingimuste loomisse," lisas Alaver.

Lõpetuseks leidis kogenud suusatreener, et selle olukorraga on eestlased ka hästi toime tulnud: "Minu arvates on meie sportlased sellega suurepäraselt hakkama saanud - näidanud head initsiatiivi, häid isikuomadusi. Kõik on siin absoluutselt omakasupüüdmatult tööd teinud eelkõige tiimi huvides. Isiklikud egod ja huvid on jäetud tagaplaanile."