Spordinädalat tähistatakse ligi kolmesajas üldhariduskoolis ja lasteasutuses üle Eesti, kus pakutakse liikumisrõõmu ja positiivseid spordiga seotud emotsioone ja kogemusi enam kui Eesti 100 000 noorele.

Kui tahad spordinädalast osa saada, siis vaata www.spordinadal.ee. Sealt saad lugeda infot kampaania kohta, saad teada kas sinu lapse kool on spordinädalat tähistamas. Lehelt leiad infot ka kõigile avatud liikumisharrastussündmuste kohta.

Kui enda jaoks sobivat sündmust ei leia, siis vaata lisaks Eesti kõige põhjalikumat liikumisharrastuse kalendrit www.liigume.ee lehelt. Mõnusa alternatiivina võid korralda ka omaenda spordinädala sündmuse! Registreeri see www.spordinadal.ee ja kutsu oma sõpru, tuttavaid, külarahvast osalema.

Spordinädala kõneisik Facebookis on Laiskloom
Jaga oma spordi ja liikumisega seotud positiivseid emotsioone ja kogemusi Facebookis teksti, pildi või videona ja postituse lõppu lisa alati #minaviitsin ja #BeActive. Spordinädala kõneisik Facebookis on Laiskloom. Vaata www.facebook.com/eestimaaliigub.

Spordinädal kutsub noori osalema Nike Noortejooksul
Spordinädala toimuvatest sündmustest suurim noortele suunatud üritus on 12. septembril toimuv Nike Noortejooks. Jooksule on oodatud osalema kõik noored, kellel vanus 13 kuni 29. a.
Lisaks liikumisrõõmule saab iga Nike Noortejooksul osaleja ägeda T-särgi. Vaata lisaks: http://nike.jooks.ee/

Spordinädalat on oodatud tähistama kõik! Nii asutused/ettevõtted, spordiklubid, spordihooned kui ka vabatahtlikud ja entusiastid!

Ettevõtetel tasub spordinädalal uurida infot Eesti Firmaspordi Liidu ja SportID kaudu, kes on korraldamas mitmeid erilisi sündmusi, kuhu jätkuvalt on võimalik registreeruda. Vaata ülevaadet: http://www.spordinadal.ee/uudised/article-2

Esmakordselt toimuva Spordinädal 2015 kampaania sihtgrupi valik Eestis ei ole juhuslik! Täisealiste liikumisharjumustes on juba mõnda aega näha positiivseid trende. Eesti noorte puhul on liikumise ja spordiga tegelemine langustrendis ning muutused laste üldiste tervisenäitajate osas paraku negatiivsed.

Tartu Ülikooli teadlased on uurinud ja leidnud, et Eesti lapsed liiguvad piisavalt vaid 6. kuni 8. eluaastani. Alates 8. eluaastast on aga trend langev. Noortest liiguvad normi piires: poisid 27%, tüdrukud 13% (norm = 1h liikumist päevas). Perioodil 2003 — 2012 on drastiliselt kasvanud ka rasvunud noorte arv. Kasv on olnud ca 5-6-kordne.

Euroopa spordinädal on Euroopa Komisjoni uus algatus, millega soovitakse populariseerida sporti ja liikumisharrastust. Spordinädala eesmärgiks on tõsta elanikkonna liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust. Spordinädal 2015 läbiviijad Eestis on Ühendus Sport Kõigile, Eesti Olümpiakomitee, Kultuuriministeerium, Eesti Koolispordi Liit, Eestimaa Spordiliit Jõud, piirkondlikud spordiliidud.

Spordinädal 2015 partnerid ja toetajad on Euroopa Komisjon ja Eesti Kultuurkapital.

Tublimatel noortel teeb suu magusaks ja annab lisaenergiat Konsum ja partnerid. Reisile saadab Tallink. Spordivarustust tarnivad Nike ja Sportland. Spordinädala tegemisi kajastavad ja sellest kirjutavad Delfi, ERR, Kanal2 Reporter, Raadio Kuku, RingFM, www.liigume.ee, Ajakirjade Kirjastus — TervisPluss, Pere ja Kodu, Ajakiri Sport, Jooksja, Eesti Ekspress lisaleht Sport. Spordinädala kuller on Itella SmartPOST.

Ühendus Sport Kõigile tegeleb liikumisharrastuse koordineerimisega Eestis. Ühendusse kuulub 56 spordiühendust ja — klubi. Ühendus Sport Kõigile on Eesti Olümpiakomitee ning maailma
tervisespordi katusorganisatsiooni TAFISA liige.