Kolm ja pool tundi kestnud vihmapausi tõttu ei õnnestunud osal mängijatest ringi lõpetada, kui pimeduse tõttu võistlus katkestati. Seega peavad 42 mängijat laupäeva varahommikul Šotimaal St. Andrewsis enne kolmandat ringi esmalt teise lõpuni mängima.

Nende seas on ka avapäeva järel juhtinud ameeriklane Dustin Johnson, kes 13 rajaga jõudis parandada oma tulemuse -7 pealt -10 juurde ning naasta liidrikohale, mille oli temalt vahepeal jõudnud napsata Danny Willett. Oma teise ringi enne Johnsonit mänginud inglane tegi 69 lööki ning tema kahe päeva saldo on -9.

Veel löök tagapool asuvad šotlane Paul Lawrie ja austraallane Jason Day, kel mõlemal jäi teine päev pooleli. Samuti peab laupäeva varahommikul oma teist ringi jätkama tänavune Mastersi ja US Openi võitja Jordan Spieth, kes püsib -5 juures nagu avapäeva järel.

Napilt enne, kui pimedus lõplikult mängu katkestas, jõudis viimase raja lõpuni mängida ja Openi publikuga võistlejana hüvasti jätta 65-aastane golfilegend, viiekordne turniiri võitja Tom Watson.