Elamusmaratonid koondavad enda alla 3 kõndimismaratoni, mis toimuvad kõik Eesti erinevates paikades, eemal suurlinnadest. Maratonid toimuvad Noarootsi poolsaarel Läänemaal, Lahemaa rahvuspargis Põhja-Eestis ning Mustoja maastikukaitse alal Setomaal.

“Tahame pakkuda osalejatele võimalust liikuda tähistatud maratoniradadel Eestimaa kauni loodusega paikades, kus oleks võimalik tundideks eemale saada linnakärast. Rajavalikul on määrava tähtsusega ka asjaolu, et rada oleks mitmekesine, käimiseks sobilik ning et rajale jaguks piisavalt loodusvaateid, kus korraks peatuda ning hingetõmmata“, räägib Elamusmaratonide korraldaja Kunnar Karu.

Elamusmaratonid on jõukohased igaühele – võimalik on valida vastavalt treenitusele, kas täispikk maratonidistants (42 km), minna sõpradega koos jalutama poolmaratoni rajale (21 km) või uudistada lühemat (10 km) rada.

„Kolme Elamusmaratoni osaluskordade arv jõuab loodetavasti tuhandeni või selle lähedale, mis tähendaks seda, et osalejad läbivad kolme maratoniga kokku kuni 20 000 elamuskilomeetrit. See on ilus eesmärk hooajaks, mille suunas püüelda!“ mainib Karu.

Üks on kindel – kaunis ja puutumatu loodus, mitmekesised rajad, hea seltskond ning rohkelt positiivseid emotsioone – peaksid pakkuma väljakutse igaühele kogu suveks!

Elamusmaratonid – elamusterohked väljakutsed igaühele!